DamesmodeBlogger LaurajeansModeNieuws

Zwarte Dawn jeans

By 29 november 2019 No Comments

Zwarte Dawn Jeans van Megan Nielsen

Ik wilde al heel lang graag een spijkerbroek maken. Overdag draag ik vaak namelijk een zwarte spijkerbroek, maar ik was het zat dat de broeken die ik kocht na een paar maanden niet meer zwart waren maar heel erg grijs met slijtplekken. Dat kan toch beter lijkt me. Daarom ben ik aan de slag gegaan met een patroon wat al heel veel mensen gemaakt hebben: een zwarte Dawn jeans van Megan Nielsen. Ik maakt de tapered leg versie met een aantal aanpassingen, waarover hieronder uiteraard meer.

Benodigdheden

  • Spijkerstof, met of zonder rek erin. Ik gebruikte jeans stof met stretch erin. De zwarte versie is helaas uitverkocht, maar de blauwe variant is er nog wel.
  • Stof voor de zakken, ik gebruikte een oud shirt van viscose voor de zakken.
  • Een rits, ik recyclede er eentje uit een oude top.
  • Een jeansknoop
  • Garen voor de gewone naden van je broek
  • Topstitch garen voor de sierstikels
  • Een patroon voor een spijkerbroek. Ik heb een patroon van Megan Nielsen gemaakt, namelijk de Dawn Jeans.
  • Jeansnaalden
  • Optioneel: versteviging voor in de tailleband

De stof

De jeans stof die ik gebruikte is zwart, ik draag nogal veel zwarte jeans namelijk, dus ik wilde graag eens mijn eigen exemplaar maken. Het patroon vraagt om jeans zonder stretch erin, maar aangezien deze stof niet al te veel rekt durfde ik het wel aan. De stof heb ik gewassen en gedroogd in de droger voordat ik hem ging verwerken, om alle krimp eruit te krijgen. Uiteindelijk moest ik de broek alsnog wat innemen aan de zijkanten vanwege de stretch in de stof.

Naalden en garen

Voor het naaien van deze jeansstof gebruikte ik speciale jeansnaalden. Ondanks dat deze naalden best wat kunnen hebben, heb ik het voor elkaar gekregen om een naald te breken. Whoeps.. Ik gebruikte normaal polyester garen voor het aan elkaar stikken van de broek. Daarnaast heb ik dikker garen gebruikt voor alle siernaden. Dat zijn er nogal wat op een spijkerbroek, dus ik heb een naaimachine waar ik normaal gesproken naailes op geef daarvoor gebruikt. Dat scheelt heel wat wisselen van garen en ik ben erg blij dat ik deze optie heb.

Pasvorm

Mijn onderlichaam past, zoals volgens mij bij veel mensen, niet in 1 maat. Vaak valt mijn tailleomtrek een paar maten groter uit dan mijn heup omtrek. Kies ik de broekmaat gebaseerd op mijn taille dan kan ik in de broek zwemmen aan de onderkant. Andersom krijg ik de broek niet dicht. Dat is in de winkel een probleem, maar als je zelf een broek maakt kan je dit prima oplossen. Ik gebruikte de uitleg in het (gratis!) patroon voor de Abb legging van de Do It Better Yourself club om te ‘blenden’ tussen verschillende maten. Op die manier kon ik een grotere maat voor de taille kiezen, terwijl de broek ook nog redelijk aansluit bij mijn benen. Daarnaast gebruikte ik de Pants Fitting Guide van Gina Renee om een aantal aanpassingen te maken aan het patroon. Ik maakte ook een proefmodel van deze broek om de aanpassingen te testen, voordat ik in de uiteindelijke stof knipte. Op mijn instagram heb ik de stories met alle aanpassingen opgeslagen in een highlight.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op