DamesmodeDames Plussize ModeviscoseBlogger Lisa

Zomerse wikkeljurk met ruffles van viscose.

By 10 augustus 2019 One Comment

Na een blouse voor mijn vriend en cami tops, is het nu tijd om een jurk van viscose te maken!

Net als de cami tops maakte ik ook deze keer een kledingstuk dat ik vaak tegenkwam in de winkels: een wikkeljurk met ruffles!

Het patroon dat ik heb gebruikt voor deze jurk is de Mc Call’s 7745. Het patroon heeft meerdere opties voor de rok en een top met raglan-mouwen of een spaghetti bandje met een off-shoulder ruffle. Ik maakte versie C met raglan-mouwen en ruffles langs de rok en hals. De gebruikte stof is een viscose, genaamd ‘Rainforest on Pink‘.
Het patroon is niet heel ingewikkeld en zit relatief snel in elkaar. De top wordt gevoerd, hier heb ik een effen witte viscose voor gebruikt. Dit had de top ook wel nodig omdat de stof door de lichte kleur een beetje doorschijnt.
De pasvorm van dit patroon werkt niet goed voor mij. De jurk heeft erg veel ruimte onder de oksels waardoor deze veel te groot was voor mij. Ik heb daarom achteraf de jurk nog een keer open gemaakt en een heel stuk ingenomen onder de oksels.
De jurk is erg leuk geworden maar toch ben ik er niet helemaal weg van. De rok zit prima maar mag voor mijn smaak wijder en langer. De top gebruik in ieder geval nooit meer. De pasvorm is niet goed voor mij, de ruffles vindt ik niet mooi langs de hals en de sluiting met lintjes is grappig maar ik heb liever een band die je om je heen strikt bij een wikkeljurk.
Soms gebeurt dit als je zelf kleding maakt: soms is iets in je hoofd nog zo leuk maar het resultaat niet wat je ervan verwacht had. Ik vind het idee van een dergelijke jurk wel erg leuk en heb al een stofje in huis om een nieuwe versie te maken. Voor deze versie ga ik de rok wijder en langer maken en gebruik ik de top van een patroon dat ik mooi vind vallen. Soms is het maken van een kledingstuk vooral een leerproces.

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Recent comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
trackback

[…] seemed great but I’ve worn it twice. It’s just not really my thing. I also made a wrap dress I was really exited about, and the pattern didn’t work for me at all. I did learn from these […]