DamesmodekatoenBlogger KarinMode

Zomerse doorknoopjurk van gewassen katoen

By 13 april 2020 No Comments
Doorknoopjurk

Zomerse doorknoopjurk van gewassen katoen

Soms is een bestaand naaipatroon niet helemaal naar je zin. Gelukkig ben je als naaister niet overgeleverd aan de grillen van de ontwerper, maar kun je alles aanpassen naar je eigen smaak.

Dit deed ik ook bij het lijfje van deze zomerjurk in donkerblauwe stonewashed cotton.

 

Materialen doorknoopjurkje

 

De stof: stonewashed katoen

 

Stonewashed katoen wordt letterlijk met stenen gewassen, waardoor je een mooi vervaagd en lichtelijk gekreukt effect krijgt. Deze stof doet me een beetje denken aan linnen, maar dan misschien wat soepeler en hij is lekker zacht. Het is ondoorzichtig, waardoor je geen voering meer hoeft te gebruiken. Daarom vind ik het een hele geschikte stof voor een zomerjurk.

Voor mij was het niet de eerste keer dat ik met stonewashed cotton werkte: eerder maakte ik al een vintage zomerjurk

Ook werkt deze stof heel gemakkelijk. Het heeft geen stretch, dus daarom is het ook een hele goede keuze voor beginners. Ik ging voor de navy, donkerblauwe kleur. Maar de stof is ook superleuk met een printje

Doorknoopjurkje
Naaipatroon aanpassen

Het patroon: Jessica jurk van Mimi-G

 

Het patroon dat ik gebruikte, is de Jessica dress die door de Amerikaanse ontwerpster Mimi-G is gemaakt. De jurk sluit met knoopjes en heeft een midi-lengte. Ik maakte hem wat korter, en wegens een gebrek aan genoeg knoopjes, heb ik het rokgedeelte simpelweg dichtgenaaid. Maar eigenlijk horen de knoopjes helemaal door te lopen.

Het lijfje heeft prinsessennaden. Door al deze extra naden is het gemakkelijk om her en der wat ruimte weg te halen of toe te voegen voor de perfecte pasvorm. Als je het originele patroon bekijkt, is het duidelijk te zien wat ik heb aangepast aan mijn versie. Het oorspronkelijke jurkje heeft namelijk een hartvormig decolleté. Zo’n “sweetheart” halslijn vind ik eigenlijk niets voor mij, dus daarom heb ik hem aangepast. Dit deed ik als volgt:

Eerst heb ik het originele ontwerp gemaakt in een goedkoop katoenen stofje. Deze viel iets te groot uit aan de bovenkant. Ik heb alle overtollige stof vastgespeld, en dat vervolgens toegepast op het patroon. Voor de halslijn heb ik simpelweg een liniaal gepakt en een rechte lijn getekend. Vervolgens heb ik die iets boller getekend. Als laatste heb ik aan de zijkant nog een anderhalve centimeter verwijderd omdat hij te breed was.

In de foto zie je precies welke delen ik heb aangepast.

Mijn navy doorknoopjurkje

 

Het was een flink karwei om het lijfje precies naar mijn zin te krijgen. Gelukkig scheelt het heel erg dat het een mouwloos jurkje is. Daarnaast is een lijfje met prinsessennaden ook gemakkelijk aan te passen.

Ik vond het de moeite dubbel en dwars waard, want nu heb ik een patroon wat goed past en ik nog vele malen vaker kan gebruiken. De jurk draagt ook heerlijk met deze superfijne stof!

 

Pas jij vaak een naaipatroon aan?

Doorknoopjurk

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op