Maak zelf een prachtig korset met dit fantastische patroon van Cossplayer van Yaya Han!

1 Patroon met vele toepassingen.

Voor veel kostuums maak ik vaak de beslissing om de patronen helemaal zelf te maken. De Meeste kostuums hebben rare vormen waardoor het aanpassen van een basis patroon heel lang kan duren.
Toch heb ik een paar patronen waar ik elke keer op terugval!
Cosplayer Yaya Han heeft een lijn van patronen uitgegeven, en 1 daarvan is een fantastisch korset patroon. Elke keer als ik een aansluitende top maak grijp ik terug naar de basis vorm van dit patroon!
Dit basis patroon heeft een aparte cup, waardoor het korset perfect kan aansluiten op elk lichaam. Als iemand met een klein middel en een grotere buste, zijn veel korsetten oncomfortabel or sluiten niet goed genoeg aan in het middel.
Bij dit patroon heb ik hier totaal geen last meer van!

Om te laten zien hoeveel je kan doen met 1 patroon wil ik graag wat voorbeelden laten zien!

Kotori Minami (Little Devil) : Love Live
In dit kostuum is het beste het basis patroon nog te zien. Bij het middel heb ik eigenlijk bijna niets aangepast behalve een paar centimeter hier en daar voor een perfecte fit.
Ik wou hier gebruik maken van het korset en kijken hoeveel centimeter ik mijn middel kon innemen. Hiervoor heb ik ijzeren baleinen gebruikt met een korset ringen achterkant.
De stof is een basis katoen waar ik ook de proefmodellen van maak, met vlieseline aan de binnenkant gestreken voor stevigheid.
Het patroon van de bloemen is er met de hand later opgeschilderd.
Red Queen – Alice: Madness Returns

Zelfs voor kostuums wat geen echt korset heeft gebruik ik dit patroon graag!
In dit geval begon ik met een test in proefstof, hiervoor gebruik ik graag basis katoen zoals de Katoen Roze – 30.

Wanneer het basis model in mekaar zit, gebruik ik een grote stift om aantekeningen te maken op de stof zelf. Wanneer er delen bij moeten, gebruik ik spelden om een stukje patroon papier vast te spelden en daarna hierop te tekenen. Op deze manier kan ik eigenlijk alles gelijk tekenen op mijn lichaam en weet ik zeker dat het goed zit.

De top van dit kostuum heeft ijzeren baleinen en een korset ringen aan de achterkant om te sluiten.
Het leuke van dit design is het hart op de borst. In het patroon zie je de cup van de borst zitten met naden. Door het hart, zijn deze helemaal weg gevallen! Het hart is van een mooi fluweel en is met de hand op het shirt genaaid.

Alle Goude details zijn erop gestreken met Heat Transfer Vinyl!

Moon Moxxi – Borderlands: Presequel

In dit kostuum is goed te zien hoe handig de aparte cups zijn in het patroon.

Ik ben begonnen met dezelfde basis als de andere kostuums. Alleen, in het design zaten heel veel verticale lijnen in het kostuum. Deze heb ik gecreëerd door extra zomen toe te voegen in het patroon. Alle originele zomen zitten er dus nog in, alleen zitten er wat extra bij!
Ik moet zeggen dit was een interessante opgave, maar het is makkelijker dan het lijkt met een goed basis patroon!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op