Damesmode Dames Plussize Mode Avondkleding/Feestdagen Velours / Fluweel Blogger Lisa

Wrap Dress van Lycra Velours

18 februari 2019

Een comfortabele jurk gemaakt in van een stof die zo zacht is dat je jezelf wilt aaien? YES PLEASE! Deze heerlijke jurk is de Vogue V8379 Misses uitgevoerd in een lycra velours in de kleur cassis. In dit blog het patroon, de stof en ideeën voor andere projecten met velours.

Meer over Lycra Velours

Velours bestaat eigenlijk uit kleine haartjes, de stof heeft hierdoor een vleug. Als je de ene kant de stof “aait” voelt het glad, de andere kant op voelt het ruw. Het is de bedoeling dat je kledingstuk ruw voelt als je naar beneden aait. Hierdoor valt de vleug naar beneden en krijg je meer van de kleur schakeringen te zien tijdens het dragen.

Het verwerken van velours is vergelijkbaar met het naaien van bijvoorbeeld jersey. Gebruik een stretchnaald en een steek voor stretch stoffen zoals een zig-zag of de lockmachine. Ook is het handig om vlieseline te gebruiken met rek. Ik gebruikte deze voor het beleg van mijn jurk.

Velours is een stof die bij mij altijd feestelijk en sjiek overkomt. Ik draag deze stof dan ook het liefste in het najaar. Zelfs een basis t-shirt wordt sjiek in velours, perfect voor een feestje!

Naast kleding is velours ook goed in je interieur te verwerken. Velours is momenteel heel trendy en wordt gebruikt op meubels en accessoires, natuurlijk wordt hier wel een andere kwaliteit voor gebruikt dan hetgeen waar wij kleding van maken. Wel is de velours van Budgetstoffen.nl geschikt voor bijvoorbeeld kussentjes. Het maken van kussentjes zijn leuke en snelle projecten die je interieur gelijk een andere uitstraling geven.

Mijn moeder gebruikt velours trouwens al jaren als tafelkleed! Ze heeft inmiddels een grote collectie in verschillende kleuren. De stof rafelt niet dus je koopt een lap en gooit hem zo op tafel. Na het eten de was in en klaar. Ik hou het voorlopig bij kleding in velours, comfortabel en aaibaar!

Zo maak je zelf een wrap dress

Een wrap jurk is een tijdloze klassieker die heel flatterend is voor veel figuren. Bij sommige patronen is de “wrap” vastgezet met haakje-oogjes of drukkertjes. Dit patroon is een echte wrap jurk waarbij de strikband aan één kant door een opening in de zij-naad gaat. Hierdoor kan je de jurk zo strak of los aantrekken als je zelf wilt. Hierdoor is de jurk ook altijd comfortabel, ideaal voor etentjes!

Dit patroon is ontworpen voor een rekbare stof. Ik gebruikte de lycra velours maar je kunt ook kiezen voor een dikkere jersey zoals punta di roma. Met de stofkeuze kan je deze jurk aanpassen aan de gelegenheid. Voor mij is het velours sjiek en feestelijk, een meer matte stof maakt het draagbaar voor elke dag en een gebloemde stof maakt deze jurk perfect voor het voorjaar.

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties