DamesmodeAvondkleding/FeestdagenkatoenBlogger KarinModeNieuws

Vintage zomerjurk van stonewashed katoen

By 12 maart 2020 No Comments

De stof: stonewashed katoen

 

Wat is stonewashed katoen nu eigenlijk? Ik zocht het op, en het is letterlijk stof die met puimsteen is gewassen. Hierdoor wordt de stof iets zachter, en vervaagt de kleur en print een beetje.

Deze techniek wordt ook toegepast bij denim waardoor je een spijkerbroek met gedragen effect krijgt. 

Ik koos voor de versie “Floral on vintage mint”, deze heeft gekleurde bladeren en een mint/oudgroene achtergrond. Hetzelfde printje is ook beschikbaar met andere achtergrondkleuren.

De stof is dikker dan normaal katoen of katoenpoplin. Het doet me een beetje aan linnen denken, maar dan wat stugger. Voor een beginner is deze stof ook een aanrader, omdat het heel gemakkelijk te verwerken is. 

Stonewashed katoen
Stonewashed katoen
Vintage jurk
Vintage jurk

Het patroon: Betty-jurk van Sew Over It

 

De bladerprint is vrij groot qua formaat, dus ik besloot dat ik deze goed tot zijn recht wilde laten komen met een jurk waar veel stof in verwerkt wordt. Het patroon werd de Betty-jurk van Sew Over It, die een complete cirkelrok heeft. Daar is veel stof voor nodig en de print is daardoor goed zichtbaar.

Uit ervaring weet ik dat de Sew Over It patronen niet altijd goed bij mij aansluiten. Voor deze jurk maakte ik dan ook eerst een proefmodel van het lijfje, waaruit bleek dat ik hem wel een maat kleiner kon maken. Ik was dus erg blij dat ik eerst had getest in plaats van mijn mooie stof te verknippen! 

De Betty-jurk is geïnspireerd op de jaren ‘50 en heeft een aansluitend lijfje. De oorspronkelijke versie van het patroon is vrij hooggesloten, maar ik ging voor de add-on versie van het patroon met een v-hals. Het lijfje werk je af met een beleg. Als extraatje voegde ik ook nog een zak toe in de zijnaad, dat zit er oorspronkelijk niet in.

De rok heb ik afgewerkt met een biaisbandje. Dit vind ik de mooiste afwerking voor een cirkelrok. Omdat de rok zo gigantisch is, had ik maar liefst 4,5 meter nodig. Je kunt je biaisband zelf maken, maar omdat mijn stof op was en het om zoveel meters ging, heb ik gewoon kant-en-klaar biaisband gebruikt. 

Zomerjurk cirkelrok

Ik zwier rustig richting de zomer met mijn nieuwe jurkje!

Ben jij je garderobe al aan het voorbereiden met zomerse looks?

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op