Weer eens iets anders dan een prinsessen jurk!

Een leuke verkleed outfit moet ook een beetje eenvoudig te maken zijn. Deze elfenjurk is hier een mooi voorbeeld van.

De inspiratie voor deze outfit kwam uit het boekje “Verkleedfeest”.

Zoals jullie wellicht van mij wel een beetje gewend zijn, heb ik het patroon van de elfenjurk, op een paar punten aangepast.

Om het mezelf een beetje makkelijk te maken heb ik geen vleugels gemaakt. Deze kun je tegenwoordig ook al kant en klaar voor een paar euro kopen.

In plaats daarvan heb ik gekeken wat ik kan maken van de materialen die ik al in huis had.

Ik heb gekozen voor een capeje en een sierlijke armband.

Ook heb ik een kort mouwtje gemaakt.

Zonder patroon zou je deze outfit ook prima kunnen maken overigens, het is een kwestie van durven!

De cape heb ik zelf getekend en het armbandje is ook een eigen probeersel.
Je zou bijvoorbeeld ook een bovenstukje van een shirt of blouse patroon kunnen gebruiken. Dit knip je dan af tot de taille.

Aan de achterzijde maak je een drukknoop sluiting. Vervolgens maak je twee stroken ( 1 smalle en 1 bredere ) met punten voor de rok.

Deze heb ik gemaakt van voeringstof (super voordelig) en ik heb ze ook twee maal van tule gemaakt. Dit zorgt voor extra volume en een speels effect.

De achter naden ga je stikken. De tule op de voeringstof leggen en op de punten de beide stoffen met zigzag op elkaar stikken.

Daarna leg je bovenste en onderste rij op elkaar leggen en dan kun je beide stroken in 1 x rimpelen en aan bovenstukje zetten.

De taille heb ik express wat wijder gemaakt,  zodat het voor verschillende kinderen past. Als laatste heb ik een sierlint met elastiek op de tailleband gestikt.

Al met al een geslaagde verkleed outfit, zo gemaakt en voor een klein budget!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op