Welk kind houdt er nou niet van verkleden?

Hoe leuk is het om een verkleedkoffer op zolder te hebben met allerlei outfits?
Dit stoere Batman kostuum zal zeker in de smaak vallen!

Dit heb je nodig;

 

Cape

Catsuit

Masker

  • Buitenkant 50cm Fleece stof leent zich hier prima voor
  • Binnenkant  50 cm
  • 6 cm klittenband
Ik heb het patroon uit het knippie verkleedboek. (Dit boek wordt nu op marktplaats aangeboden vanaf 35 tot 70€ ….schrikbarend duur)

Je kunt de catsuit ook maken van een overall patroon.

Naast de zijnaad van voor en achterpand stik je een (grijze) bies van keper- of canvas band.

De mouw laat je in een punt lopen en midden over de mouw stik je ook een grijze bies. Op de elleboog en knie zet je stukken.

Je legt een stuk wattine op de knie en elleboog stukken (mooi is om deze van de gladde stof van de cape te maken), je stikt de randen vast en vouwt boven en onderkant naar binnen. Vervolgens stik je ze op de knie en elleboog vast en stik met gelijke tussenruimte 3 dwarsstrepen.

Waar de applicatie komt, plak je vlieseline aan de binnenkant van het voorpand.  De onderste uit zwarte glanzende stof en de de bovenste  uit glanzende groene stof. De rest met een rechte steek erop stikken en daarna met aaneengesloten zigzag.

In het achterpand komt een rits

Het ceintuur is ook van tricot; daar plak je vlieseline tussen en stik je door met dikker sierstik garen (dun garen op spoel dik garen boven en met topstitch naald)
De Cape

 

De cape teken je hetzelfde als bijvoorbeeld een cirkelrok.

Vanuit de hoek ga je 11 cm naar beneden en opzij en verbindt die punten (eventueel met een potlood aan een touwtje op passer) en dan heb je de hals.

Dan ga je vanuit de punt 110 cm (ligt eraan hoe lang je de cape wilt hebben) naar beneden en opzij en verbindt je die hoeken ook weer door een ronding met elkaar. Daarna teken je op de onderlijn 8 rondingen.

Je legt de lap stof dubbel en legt 1 kant tegen de stofvouw.

Knip de cape 2 x zodat je een buiten- en binnenkant hebt.

Leg de stof met de goede kanten op elkaar, stik rondom en laat een stukje open om te keren.

Geef knipjes bij de hals en de rondingen, omkeren en helemaal doorstikken.

Sluiting bij de hals zetten en klaar is de cape!

Het Masker

 

Het masker is een soort capuchon model. Aan de voorkant teken je het rond met een uitsparing voor de mond. De figuurnaadjes om de hals laat je mooi aansluiten en je maakt een klein hoekje voor de oortjes.

Alles 2 x uit de buiten- en binnenstof knippen (ik heb mooi stevig tricot gebruikt). Eerst de oortjes op elkaar stikken, de aanzetkant openlaten en omkeren.

Dan van het buitenmasker de zijnaden met oortjes ertussen op elkaar stikken en de figuurnaadjes stikken. Dan de midden achternaad tot aan de punt van de inkeping (net onder het oog) stikken. Vervolgens de binnenmuts op dezelfde manier, maar laat in de middenachternaad een kleine opening om straks de muts te keren.

Waar de oogopening moet komen, strijk je een stukje vlieseline. Dan vouw je de beide mutsen in elkaar en stik je rondom. Keren door de opening van de middenachternaad van de binnenmuts en dan deze opening dichtnaaien.

Teken waar de ogen moeten komen en stik met een kleine steek de rand. Knip het oog uit en stik de randen met een aaneengesloten zigzag.

Als laatste zet je een stukje klittenband aan de voorrand van het masker en je Batman outfit is klaar!!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op