Jurk met Slash Neck, ehh wat? Lees snel verder!

Ik heb een aantal basis patronen waar ik vaak naar terug grijp. Één van die patronen is de Gable Top van Jennifer Lauren. Het is een top met een “slash neck” wat inhoudt dat de opening voor de nek in één lijn loopt met de schoudernaden. Ik vind het een erg flatteuze top en heb er al een aantal van in mijn kast liggen.
Onlangs had ik het idee om van de top een jurk te maken. Omdat de top is uitgevoerd in een stretch stof zou een jurk van een vergelijkbaar materiaal ook heel comfortable moeten zijn. Ik koos voor het maken van de jurk een Punta di Roma met een groen-zwarte ruit. In het najaar draag ik graag ruiten en deze kleuren passen goed bij mij. Het leuke van deze stof is dat de ruitjes dwars op de stof staan.

 

 

 

 

 

 

Om van de top een jurk te maken heb ik de patroondelen overgenomen op patroonpapier en ter hoogte van de taille afgeknipt. Vervolgens knipte ik een halve cirkelrok die vanuit de taille valt van dezelfde stof, ook dit is een patroon dat ik vaak gebruik en al had liggen.

 

 

 

 

 

Het in elkaar zetten van de jurk was eigenlijk hetzelfde als dat ik met de top zou doen. Schoudernaden, halsafwerking, mouwen, rok eraan, in één keer de zijnaden en naden van de mouw stikken, zomen in de mouw en rok en klaar. Soms kan het zo simpel zijn!

 

 

Ik vind de stof door de print erg leuk. Wel is deze Punta di Roma wat synthetischer dan ik gewend ben. Punta di Roma is erg fijn voor dergelijke jurken. Door de stretch is het heel comfortabel en doordat de stof dikker is dan een normale tricot kleedt het mooi af.

 

 

 

 

 

 

 

De jurk draagt heerlijk en is ideaal voor de dagen waarop je niet weet wat je aan moet. Met een jurk als deze zie je er zonder teveel moeite altijd goed uit!

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op