Tussenjas van trendy teddy-stof.

In de winkels zijn ze volop te vinden: jassen in een teddy-stof. Na de bontjassen zijn de teddy-jassen erg populair op het moment. Bij budgetstoffen wordt deze stof verkocht onder de naam curly fur. Hiermee maak je zelf z'n hippe teddy-jas!

De curly fur van Budgetstoffen is een heerlijke stof om zelf een jas mee te maken. Ik koos voor deze jas de curly fur in de kleur bordeaux rood. Ik wilde met deze stof een jas maken die dunner is dan mijn winterjas. Een jas die ik lekker in het voorjaar kan dragen als het nog te koud is voor bijvoorbeeld een spijkerjas. Met deze jas is die missie zeker geslaagd!
Voordat ik de jas ging maken heb ik lang gezocht naar het juiste patroon. Ik wilde een casual jas maken die niet te wijd is. Vanwege mijn curves draag ik meestal kleding die strakker rond de taille zit en losjes rond de heupen valt. Deze jas is daardoor anders dan dat ik normaal draag en maak!

Omdat de stof dikker is wilde ik ook een patroon met zo min mogelijk naden. Ik wilde graag een kraag aan de jas maar liever geen staander. Een staander is vaak heel smal en ik wist dat dat niet heel erg gemakkelijk te naaien zou zijn in deze stof.

Na lang zoeken heb ik toch voor het patroon gekozen uit de Knipmode van oktober 2019. Deze jas is heel recht en loopt zelfs taps naar binnen toe aan de onderkant. De jas had wel de door mij gewenste kraag, weinig deelnaden en is een jas die ik goed casual kan dragen.

Het patroon van de jas had wel een staander. Ik heb er daarom voor gekozen om deze te maken in een andere stof, namelijk van een restje stevige zwarte stof. De staander zie je niet en daardoor is het niet erg dat dit een ander stofje is.

Verder heb ik de zakken niet in de jas gemaakt. De zakken die bij het patroon zitten zijn paspel zakken met een klep. Ook dit zag ik niet zitten met de dikkere curly fur stof. Wel mis ik zakken op de jas en wil ik op een later moment nog opgestikte zakken op de jas zetten.

Om de jas te sluiten heb ik ervoor gekozen om drukkers op de jas te zetten. Hierbij heb ik twee drukkers boven elkaar gezet in plaats van alleen twee horizontale drukkers. Om de jas af te maken heb ik twee grote knopen bekleed met een restje stof en die op de jas gezet.

Buiten dat deze stof dikker is, is het gemakkelijk werken met deze stof. Ik koos voor een stevigere naald dan ik normaal zou gebruiken voor kleding en zette het boventransport op de naaimachine op de lichtste stand. Hierdoor gingen de lagen stof gelijkmatig door de machine.

De jas is gevoerd met een viscose stof van Budgetstoffen. Ik vind viscose een fijne stof om als voering te gebruiken omdat het comfortabel aanvoelt op de huid en ook goed over andere kleding glijdt. Traditionele voeringsstoffen vind ik zelf vaak te synthetisch aanvoelen.

Daarbij heeft Budgetstoffen heel veel leuke viscose stoffen op de site staan en kan je er een leuk detail mee aanbrengen in je kleding!

De voering in deze jas is lekker opvallend. Omdat de kleur van de buitenkant terug komt in de voering past het toch goed bij elkaar.

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op