Een eenvoudig rokje met een spetterende look!

In mijn vorige blogje van over de kerstoutfit kwam het tule rokje al even kort aan bod. In dit blogje zal ik er iets meer over vertellen, want een tule rokje maakt iedere outfit natuurlijk feestelijk af, daar hoeft het geen kerst voor te zijn!

Dit zijn de materialen die ik gebruikt heb:

 

Voor dit rokje heb ik geen patroon gebruikt, het is een ontwerp uit de ‘losse pols’ maar ik zal proberen mijn werkwijze zo goed mogelijk uit te leggen.

 

Ik heb vier cirkels van tule geknipt. Twee van de harde tule en 2 van de stretch tule. Allemaal iets verschillend van lengte.

Ook heb ik een cirkel van voeringstof getekend. Dit wordt de onderste laag en is dan ook iets korter dan de bovenlaagjes van tule.

Deze vijf lagen heb ik vervolgens op elkaar gelegd en in de taille met een paar steekjes vast gezet zodat ze niet meer kunnen schuiven wanneer je de elastieken tailleband erop zet.

Wel zo feestelijk om er een elastieken band met een lurex glittertje op te zetten, dat maakt het net helemaal mooi af!

Zorg ervoor dat de rok mooi verdeeld is over de elastieken boord.

Ik doe dat door het in 8 gelijke stukken te verdelen met spelden.

De elastieken boord is iets smaller dan de taillewijdte en de opening van de rok is weer is wijder dan de taillewijdte.

Dus verdeel je elastieken boord in 8 stukjes en plaats bij ieder stukje een speld. Vervolgens verdeel je de rokboord in 8 stukjes en plaats je ook bij ieder stukje een speld.

Wanneer je de beide boorden op elkaar legt, zorg je ervoor dat de spelden op dezelfde plek zitten. Zo is de stof van de rok gelijkmatig verdeeld over het elastiek.

Tijdens het naaien van de elastieken boord op de rok, rek je het elastiek uit.

Het is even een gepriegel, maar zo’n rokje heb je in korte tijd in elkaar gezet.

Kerstoutfit 2

 

 

 

Zie hier het resultaat; een super feestelijk rokje, dat je ook nog eens nooit hoeft te strijken, hoe fijn is dat?!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op