DamesmodeBlogger Laurahydrofiel

Blouse top van hydrofiele stof

By 7 februari 2020 No Comments

Top van hydrofiele stof

Ik maakte deze top van hydrofiele stof midden in de winter, maar met de huidige temperaturen maakt dat helemaal niet uit. De hydrofiele stof werkt eigenlijk ook prima in de winter, al lijkt het een echte zomerstof. Wat mij betreft is de stof voor alle seizoenen geschikt!

Materialen

Aime comme Miroir

Ik koos voor deze top het patroon Aime comme Miroir van Aime comme Marie. Ik kocht dit patroon al een aantal jaren geleden in Parijs tijdens een weekendje weg. Ik zag namelijk zo veel mooie versies voorbij komen op Instagram, dat wilde ik ook! Maar a la, toen kwamen er andere patronen voorbij en bleef deze op de plank liggen. Tot afgelopen maand!

Pluspunten van het patroon

  • Hele goede pasvorm
  • Niet ingewikkeld om te maken als je een beetje ervaring hebt
  • Geschikt voor heel veel stoffen
  • Heel makkelijke te ‘hacken’ tot een top met peplum, jurk, etc.

Nadelen van het patroon

  • Het is een van origine Frans patroon, met een hele beknopte Engelse instructie. Het engels is echter nog steeds zo ‘frans’ dat ik echt moeite had met de instructies.
  • De instructies geven niet aan wanneer je naden moet afwerken, waardoor je met onafgewerkte randen zit aan de binnenkant. Voor een volgende keer zeker op te lossen, maar niet als je de constructie niet helemaal kent.
  • Ik moest de XL maat maken het patroon, en dat was de grootste maat, dus niet erg inclusief qua maatvoering helaas.

Top van hydrofiele stof

Ik werkte niet eerder met hydrofiele stof, dus ik was erg benieuwd naar hoe de stof te verwerken is. Omdat hydrofiele stof nogal bobbelt streek ik me helemaal suf voordat ik ging knippen. Dat mocht echter niet veel opleveren, want de stof knippen was nog steeds lastig. Ik kreeg mijn patroondelen daardoor niet recht op de stof, omdat die alle kanten op bobbelt. Uiteindelijk heb ik het maar zo goed als het kon uitgeknipt. Het eindresultaat is er echter niet minder om, omdat die bobbels er dus ook voor zorgen dat naadjes helemaal niet zo opvallen.

Het enige wat ik oversloeg is het aanbrengen van versteviging op het beleg, en dat heb ik geweten, want de hals wil niet plat blijven liggen in deze stof. Afwerken met bias band was heel makkelijk omdat de stof zich wel goed in vouwen laat strijken gelukkig.

Ik ben echt heel blij met mn top! De kleur vind ik heel mooi en de stof is heerlijk warm in de winter, maar toch heel ademend. Ik denk dat hij voor de lente ook heel geschikt gaat zijn daardoor! Kortom: allemaal een top voor jezelf maken dus in deze stof!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op