Gevoerd jasje van keperkatoen

In de zoektocht naar een unisex jasje kwamen wij op het volgende idee: een jasje met opvallende voering die je in de winter ook stoer op een shirt kunt dragen. Met het tekenen van het patroon zijn wij uitgegaan van een combinatie van een jasje/bombervest/vest.

Benodigdheden:

 

Keperkatoen

Katoen

Rits

Boordstof

Naaigaren en lockgaren

Oei, dat was lastig! Het kan natuurlijk ook niet altijd helemaal goed gaan ­čśë En vooral als het dan in je hoofd al helemaal is uitgewerkt, valt het soms een beetje tegen.

Meerdere malen teruggekeken naar voorbeelden en uiteindelijk is het eindresultaat heel stoer geworden!

Begin met de kangoeroe zak op het voorpand. Deze om stikken op 2cm en vastmaken. Vervolgens gaan we de schoudernaden vastmaken. Eerst alles van de buitenkant en vervolgens dezelfde stappen ook voor de voering. Schoudernaden open strijken en daarna de mouwen inzetten. Ook weer eerst de buitenkant en dan de binnenkant.

Zijnaden dichtmaken en de mouwen.

Onderboord dichtmaken aan de goede kant en aanzetten (iets uitgerekt).

Ritsvoetje gebruiken voor de rits. Speld de rits op de goede kant langs het voorpand en zet deze vervolgens vast.

 

Omdat de binnenvoering zo leuk is, en zonde is om niet te laten zien, hebben we uiteindelijk de mouwboortjes niet aangezet. Sla deze een keertje om zodat je een mooi randje krijgt.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op