Newborn & KidsterlenkaboordstofBlogger RoelieNaaitechnieken

Stoer bomberjack voor meiden! (voor een budgetprijs ;-)

By 26 juni 2019 No Comments

Wat zijn ze leuk geworden!!

Super leuk deze jasjes, gemaakt van terlenka, dus low-budget, ook heel fijn!

Het plan was om 1 bomberjack te maken van deze stofjes, maar ik had nog wat stukjes over en daar kon ik nog net een kleinere variant van maken.

Het is echt zo’n heerlijk jasje om in het voor- of najaar te dragen. Ze zijn helemaal gevoerd met katoen dus echt niet te koud.

De basis van het jasje is van terlenkaDeze stof is sterk en bovendien lekker voordelig, wat mooi meegenomen is. De mouwen zijn in de kleur turquoise, voor het voor- en achterpand heb ik een terlenka met print gebruikt. 

Het model komt uit de B*trendy nummer 9. Het grotere jasje is uitgevoerd in maatje 140. Van de reststukjes kon ik nog een maatje 92 fabriceren. De capuchon is een eigen verzinsel, maar past prima bij dit modelletje.

Een mooi contrasterende deelbare bloktand rits (40 cm) in de kleur fuchsia en een speels manchettenbandje met lurex maken het geheel mooi af.

 

Hieronder laat ik in een tweetal fotoreportages, stap voor stap, zien hoe je een mouwboord in een gevoerd jasje zet en leg ik uit hoe je een strookklep (in paspel) bij de zak kunt maken.

Hoe zet je een mouwboord in een gevoerd jasje?
de buitenmouw en binnenmouw heb ik aan elkaar gestikt. Aan de zijnaad  een strookje boordstof stikken zodat ie een rondje hebt.
Boordje in de buitenmouw stikken.
Binnenmouw in de buitenmouw spelden
In elkaar stikken
Mouw keren, je ziet aan de buitenkant geen stiksel!
En aan de binnenkant ook niet!
Hoe maak je een strookklep (in paspel) bij de zak?
Strijk een stukje vlieseline aan de binnenkant waar de zakopening moet komen, teken de opening op de vlieseline en rijg er een draad doorheen zodat je de lijn  op de goeie kant ook ziet.
Maak de zakstrook en  leg deze op de goeie kant tegen de lijn aan  (bedenk dat deze later omhoog gevouwen wordt)
Leg een lap stof voor de binnenzak over het strookje en rijg even vast
stik een voetje breed boven en onder de lijn (zijkanten niet)
knip de lijn door tot ongeveer een cm voor het eind en ga dan schuin tot het laatste steekje zo krijg je een puntje
Vouw de (voering) zak naar binnen, vouw het zo dat het puntje op de voeringzak ligt en stik dit puntje dan vast (je stikt alleen op het puntje en de voering)
Aan de binnen kant zie je het stiksel (aan de goede kant zie je geen stiksel)
Vouw het bovenste zakgedeelte naar beneden en knip de zakvorm.
Stik de zijkanten van de zak
strookje is aan de zijkanten nog los, je kunt deze met de machine vast stikken maar mooier is om deze met de hand (onzichtbaar) vast te zetten
Het eindresultaat!
En nog wat fotootjes van het eindresultaat!
Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. Binnenkort ga ik ze nog eens maken maar dan met andere materialen. En dan wil ik dit patroontje ook nog eens gebruiken voor een bomberjack voor jongens. Want het is echt wel een patroon wat voor zowel jongens als meiden geschikt is als je het mij vraagt.

Uiteraard zal ik hier weer een blogje aan wijden.

 

Groetjes Roelie

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op