Blogger EvelienSprookjesjurkNewborn & KidskatoenHandige TipsNaaitechnieken

Sprookjesjurk – het rimpelen van de stof

By 1 maart 2020 No Comments

Een echte sprookjesjurk!

Deze jurkjes zijn zo schattig! Ik zag het katoentje liggen bij Budgetstoffen.nl en was gelijk verliefd!

Laatst heb ik voor mijn nichtjes jurkjes gemaakt uit bedrukt katoen. Deze stofsoort is makkelijk te verwerken. Ik wil jullie in deze blogpost laten zien hoe ik onderdelen machinaal rimpel.

Wat hebben we nodig?

  • Een stof naar keuze die niet te stug is
  • Een naaimachine
  • Garen

Aan de slag!

Stel je naaimachine in op de hoogste steekgrootte.

Stik twee stiksels langs de rand waar je wilt gaan rimpelen. Het eerste stiksel komt voetjebreed aan de rand en het tweede stiksel voetjebreed naast het eerste stiksel. Laat de draden lang genoeg zodat je hier aan kunt trekken.

 

Trek nu aan de onderdraden van de stiksels. Je ziet dat hierdoor er kleine plooitjes ontstaan. Blijf aan de draden trekken totdat je de gewenste lengte krijgt. Probeer dit zo regelmatig mogelijk te doen voor het mooiste effect. Oefening baart kunst!

Speldt en stik nu het onderdeel wat aan de rimpel rand moet komen en verwijder de rimpelgaren.

 

 

Zie, daar je hebt een aangerimpeld onderdeel. In mijn geval een pofmouw. En het leuke is… deze techniek kun je ook op allerlei andere manieren toepassen. Zoals voor het rokdeel van een jurk.

Wil je meer van mijn werk zien?

Lees hier de andere blogs over deze outfit!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op