Een blinde rits inzetten moeilijk?

In mijn laatste blogpost heb jullie laten zien hoe ik de pofmouwen van de sprookjesjurken van mijn nichtjes machinaal deed rimpelen. Vandaag laat ik zien hoe ik de blinde ritsen in de jurkjes heb genaaid. Heel veel mensen lijkt het heel moeilijk, maar geen zorgen, dat is het niet. Lees en kijk mee!

Wat hebben we nodig?

  • Stof naar keuze die niet te stug is.
  • Een naaimachine
  • Blinde rits voetje
  • Blinde rits
  • Bijpassend garen
  • Spelden
  • Rijggaren

Aan de slag!

 

 

Stik de panden waar je de rits wilt bevestigen met de goede kanten op elkaar

 

Stik het deel waar de rits moet komen met de grootste steekgrootte. Stik daarna met de steekgrootte waar je de rest van je project gestikt hebt van het einde van waar de rits moet komen tot de onderkant van de naad.

 

Strijk de naad open en haal het stiksel met de grootste steekgrootte uit

 

Speldt en rijg eerst een kant van de rits op een kant van de naad. Zorg dat de tandjes van de rits zo dicht mogelijk bij de vouw van de naad zit. Doe dit ook aan de andere kant en kijk of de deelnaden op elkaar aansluiten en de rits mooi in de stof verdwijnt als je hem dichtritst.

 

Verwissel je voetje voor een blinde rits voetje en stik de rits zo dicht mogelijk bij de tandjes vast aan de jurk. Het is in het begin even wennen dus rustig aan en neem je tijd.

 

Nu is het vaak dat de blindenrits te lang is. De rest van de rits die er nu onderuit hangt kun je nog bij het einde waar de rits eindigt in de jurk vastzetten en de rest afknippen.

 

Zie daar, je blinde rits zit nu in je kledingstuk! In mijn geval in de midden achternaad van de sprookjes jurk. Maar je kunt ze ook goed verwerken in zijnaden van rokken, jurken en broeken of in bijvoorbeeld kussenhoezen.

Volg me ook op mijn Social Media!

Lees hier de andere blog over deze outfit!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op