DamesmodeDames Plussize ModeviscoseBlogger Lisa

Simpel, snel en altijd goed: de cami top.

By 7 augustus 2019 No Comments

Een van de leukste dingen van zelf kleding maken is dat je dagelijks iets wat je zelf gemaakt hebt aan kunt.

Soms lijkt het heel saai om zelf basics te maken, maar eigenlijk draag je deze toch het vaakst. Een van mijn nieuwe favoriete basics om te maken: de cami top.

Een cami top is een los vallend hemdje met spaghettibandjes. Deze tops kom je vaak in de winkel tegen in allerlei prints, maar ook in veel effen kleuren. Deze tops zijn heerlijke basics die je makkelijk kunt combineren.
Het nadeel van de tops die in de winkels hangen is dat deze vaak net niet goed zijn voor mij. Ik ben vrij lang en heb brede heupen. Tops die los horen te vallen, vallen daardoor vaak te strak of te recht en zijn vaak net te kort. Dat is dan weer het fijne van zelf kleding maken: je kan het patroon aanpassen op je figuur.

 

De cami tops die ik heb gemaakt zijn de “Ogden Cami” van True Bias https://shop.truebias.com/product/ogden-cami. De eerste top die ik maakte, maakte ik van een restje viscose waarvan ik eerder een blouse van maakte voor mijn vriend https://budgetstoffen.nl/blog/luchtige-herenblouse-van-viscose/. Het restje stof (rainforest on navy) was precies nog genoeg voor de top en de bandjes. De voering van de top maakte ik van een effen zwarte viscose.

Voor de tweede top die ik maakte verlengde ik de top en heb ik iets meer ruimte toegevoegd op de heupen waardoor de top losser valt. Ook voor de tweede top gebruikte ik een viscose van budgetstoffen.

Beide tops draag ik erg veel. Het zijn hele fijne basics die gemakkelijk te combineren zijn. ik maakte deze tops in een print, in een effen stof zijn ze ook erg mooi door de eenvoud van het patroon. Ik draag de tops graag in een hoge rok of broek zoals op de foto’s, maar ook naar kantoor onder een colbert staan deze tops erg leuk.

Deze top is super snel de maken en ook erg gemakkelijk. Ik raad het patroon dan ook zeker aan voor beginners!

 

Beide stoffen zijn soepele viscoses van budgetstoffen. De donker-blauwe viscose met bladeren is iets dunner dan de zwarte stof met bloemen maar beide vallen soepel en schijnen niet door.

Ik ga snel nog even door de selectie viscoses kijken op de site van budgetstoffen voor de volgende top!

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op