Newborn & KidsStretch KatoenjeansBlogger Marin

Shortje met sterallures!

By 8 maart 2019 No Comments

Ben jij al klaar voor het voorjaar en de zomer?

 

 

Omdat ik alle kleding zelf maak, moet ik al beginnen met wat zomerdingen, want als het dan zover is kunnen ze het direct aan!

Voor dit shortje gebruikte ik stretchkatoen. Wat voelt dat fantastisch. Het stretcht goed, is een beetje stevig dus precies geschikt voor een korte broek met alles erop en eraan. Voor een kind maat 122 tot 134 heb je aan een halve meter genoeg, dus kom maar op met dat mooie weer (lees: dan kan ik er veel naaien 😉)

Ik heb een patroon genomen voor een short met kontzakken, gulp, voorzakken, riemlusjes en klein geldzakje. Heel veel patroononderdelen voor mijn doen, maar wat een leuk werk!

Ik ga jullie laten zien hoe je netjes de kontzakken op een broek kunt krijgen:

Sla de zakken door voor het mooiste resultaat. Werk het beleg af net een zigzag of met de lockmachine. Speldt het beleg goed op goed:

Naai vast, knip de hoekjes vlak langs het stiksel af:
Keer om, duw met een puntig voorwerp (een schaar of pen) het hoekje strak:
Stik door een centimeter of wat je mooi vindt vanaf de bovenkant. Ik neem daar altijd een grotere steek voor. Speldt nu het zakje op zijn plek. Mijn oma zou dit dan vastrijgen voordat ze ging naaien, maar ik ben nu klaar om te naaien:
Bovenaan maak ik dan nog trensjes, zet je naaimachine op een kleine zigzag en naai een halve centimeter aan de bovenkant van de zak. Zo. Nu kunnen er ook stenen in zonder dat de zak loslaat 😉
En dan is dit het resultaat:
Psssst: de gulp is nep 😂 want een hele rits erin vind ik niet nodig bij kinderen. Gewoon een gulp met een stukje klittenband, scheelt ook veel ongelukjes, wedden? Ik zal in een volgend blog laten zien hoe ik dat gemaakt heb.

Ik ga er snel nog meer naaien, want dan gaan ze aan een waslijn in de zon op de foto! 😊

Marin

Gebruikt patroon: short 117 knippie bijlage 1-2015

stretchkatoengolden animal black‘   en een Jeansknoop

 

Bekijk hier mijn

Instagram pagina!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op