Newborn & KidsBloggers Dames DekkershydrofielNieuws

Schattig toch?! Deze Baby Bloomer!

By 8 juli 2020 No Comments

Een heel schattig broekje voor de kleine meiden!

We zijn er dol op! Dit keer een snel-klaar-project: de baby bloomer. Een wat? Een bloomer is ook wel bekend als een pamperbroekje.

Wij gebruiken ons eigen patroontje maar je vindt op het internet tal van gratis patroontjes (bijvoorbeeld de Bummies van Brindille & Twig is érg leuk). En wil je net als bij dit broekje zo'n leuke taille? Voeg dan 6 cm aan de bovenkant toe, om er een paperbag model van te maken.

Je ziet hydrofiel vaak terug in dekentjes, washandjes, tutdoekjes, etc. Maar het is ook een uitstekende stof om kleding mee te maken: vooral voor de zomer. Een Bloomer is een klein pamperbroekje, ideaal tijdens de warme dagen: want meer heb je dus niet nodig!

 

Benodigdheden:

Hoe maak je het broekje?

  1. Leg de goede kant van de stof (voorpand en achterpand) tegen elkaar en stik de ‘midden achternaad’ dicht.
  2. Stik daarna de ‘midden voornaad’ dicht en daarna de kruisnaad
  3. De pijpjes en bovenkant van het broekje aflocken of omzoomen.
  4. Daarna 6 cm omslaan en op 2cm stikken.
  5. Gebruik elastiek van 2cm breed. Wij maakten een broekje in maat 74 en gebruikten hiervoor 42cm elastiek. Deze ga je dicht stikken.
  6. Elastiek onder de stiknaad leggen en naast elastiek over stikken. Let op dat je het elastiek niet vast stikt. Je zou ook eventueel een tunnel kunnen maken en daarna het elastiek er doorheen rijgen.
  7. 2 Dunne elastiekjes knippen ongeveer 30cm lang. Tunnel maken in de pijpjes en elastiek inrijgen.
Inmiddels hebben we er al veel gemaakt, je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om deze bloomers in katoen tricot te maken. Alle geven het super schattige “pof” effect! Kies je voor een printje of een uni kleur, ze zijn altijd leuk.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op