Blogger EvelienDamesmodeWarme Stoffenimitatie leerimitatie bontMode

Restjes bont en imitatieleer verwerken tot een afneembare kraag:

By 20 december 2019 No Comments

Waarom restjes stof weggooien? Er zijn nog zoveel leuke manieren om ze te verwerken!

Laatst kocht ik een hele leuke jas met een afneembare kraag van borg. Toen ik op mijn werk voor Budgetstoffen bont en imitatieleer aan het knippen was en er wat restjes overbleven kreeg ik een idee. Ik kon van deze restjes een kraag voor mijn nieuwe jas maken zodat ik kan afwisselen. In deze blogpost leg ik uit hoe ik dit deed.

Wat heb je nodig?

 

Naaimachine

Maken:

 

  • Trek het kraagdeel van de jas over en bepaal waar je de knoopjes wilt hebben en naai deze vast , (Of als je jas hebt met een afneembare kraag kun je deze ook natuurlijk gebruiken om over te nemen. Teken de naden aan en markeer waar de elastieken oogjes moeten komen.
  • Leg het patroon op stof. Let bij het bont naar welke kant je de haartjes wilt hebben (de vleug). Let bij het imitatieleer op dat je de spelden niet voorbij de naadtoeslag steekt zodat er geen gaatjes in de kraag ontstaan of gebruik kleine gewichtjes.
  • Knip de kraagdelen uit en knip de markeringen bij het imitatieleren kraagdeel in.
  • Knip 5 stukjes van ongeveer 6cm elastisch koord, vouw hier lusjes van en stik deze lusjes voetje breed bij de markeringen met de lus naar de bovenrand van de kraag op de goede kant van het imitatieleer.
  • Speld de goede kanten van het bont en imitatieleer op elkaar (let op dat je niet voorbij de 1 cm naad toeslag speldt) of gebruik naaiclips. Laat een stuk aan de onderrand van de kraag open.
  • Keer de kraag om en steek de hoekjes met een breinaald of een pen uit.
  • Vouw de naadtoeslag van het omkeergat naar binnen toe en naai dit zo dicht mogelijk aan de rand. Dit kun je met de hand of machinaal doen.
  • De jas is nu klaar om aan te doen!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op