Newborn & KidsStretch KatoenBlogger MarinNaaitechnieken

Nog een broekje, deze keer met stippen!

By 8 mei 2019 No Comments

Dit shortje is ook van stretchkatoen, net als die met gouden print in blog #4.

Zo zie je dat een ander printje een heel ander broekje maakt. Hij is net zo rekbaar en stevig, dus precies goed voor een dagje speeltuin inclusief glijbaan! 😉

Ik zou vertellen hoe ik een nepgulp maak. Komt tie:

 

Ik sla dit in zijn geheel door (die witte draadjes die je ziet op de foto), want zonder doorslaan wordt je gulp niet recht. In dit geval het ik een vrouwengulp gemaakt, voor een man moet het net andersom.

In het patroon zit aan de linkermiddenvoor een extra flapje. Dat vouw je naar binnen, niet op de draadjes maar net iets ervoor, dan komt er achter de rechterflap een ministukje broek. Onder dat miniflapje naai je de gulpreep (ook in elk broekpatroon te vinden), normaal zou je hier een rits tussen naaien, maar dat doe ik nu dus niet). De gulpreep naaide ik eerst goed op goed en keerde ik, dan is het netter afgewerkt, ook aan de binnenkant.
De rechterkant vouw ik gewoon om op de draadjes, de doorslag, en dat stik je door.

Je hebt nu aan de rechterkant een onderslag gemaakt en aan de linkerkant niet. Je naait nu de band erop en werkt verder af zoals in het patroon staat. Ik heb bij het broekje wel doorgestikt alsof er een rits in zit, maar ik heb er een stukje klittenband tussen gestikt. Je krijgt dan een klein vierkantje van stiksel aan de voorkant, maar als je dat met dezelfde kleur garen naait als het broekje is dat helemaal niet zo erg.

Vergeet de trensjes niet, dat maakt het echt!

In de band doe ik een beetje elastiek, zodat je geen riem nodig hebt.

Zo, is het al korte broekjesweer??

 

Marin

Bekijk hier mijn

Instagram pagina!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op