Tijd om weer een leuk kostuum te maken!

Van stof tot een volledig kostuum, alle delen zullen weer ter sprake komen!

Deze keer heb ik gekozen voor een kostuum van de Videogame ‘The Arcana’, namelijk het karakter Morga.
Net als de vorige keer met het kostuum van Handsome Jack, gaan we eerst kijken naar wat voor karakter Morga is en wat voor stoffen en materialen het beste bij haar passen.
Karakter onderzoek

 

Morga is een echte strijder. Ze leeft met haar Tribe in de wildernis en doet alles om te overleven.
Voor zo een stoer karakter grijp ik al snel naar de ruwe stoffen.
Wanneer je zoveel door de bossen en bergen moet reizen, zullen stoffen als een polyester of een fleece het niet lang overleven.

Niet alleen omdat deze stoffen minder goed tegen het wilde leven buiten, maar ook zijn deze vatbaar voor dingen als vuur. Niet heel goed om in te overleven dus!

Stoffen die zo een karakter eerder zou gebruiken zijn leer, Linnen, spijkerstof en katoen. Al deze stoffen zijn lekker ruw, en geven ook een mooie textuur op het kostuum!

Verven

Bij 1 van de stoffen besloot ik deze te verven.

De keperkatoen is makkelijk te verven met Idye, voor natuurlijke stoffen.

Neem een emmer met kokend water, in dit geval heb ik drie liter water gebruikt voor 2 meter stof.

Hoe meer van het verfpoeder je toevoegt hoe donkerder de stof wordt. Uiteindelijk heb ik het hele pakje poeder toegevoegd voor de goede kleur.
Bij verven is het handig altijd eerst een proefstukje te verven!

Roer het poeder goed door het water met een grote lepel. Wanneer dit goed gemengd is, voeg je de stof toe en blijf je roeren.

Wanneer je denkt dat de stof alle verf heeft opgenomen, haal je de stof eruit en spoel je deze uit.

Hierna hoeft hij alleen nog maar te drogen. Vergeet geen handschoenen aan te doen tijdens het verven!

De stofverf voor natuurlijke stoffen is een stuk makkelijker te gebruiken dan die voor synthetische stoffen. De synthetische verf pakt heel anders op elke stof en kan soms super fel zijn, of heel vlekkerig.

Ook pakt de synthetische verf ook op dingen als de gebruikte lepel en badkamertegels dus denk hier goed aan wanneer je gaat verven!

Wil je meer van mijn werk zien?

Lees hier de andere blogs over deze outfit!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op