Jurken voor een foto shoot, zijn ze niet prachtig?!

Deze stof is geweldig om mee te werken, zowel om te naaien alsook om te fotograferen!
Ik was gelijk enthousiast en zit nu al te denken over de volgende kleur die ik ga gebruiken...

Als fotograaf vind ik het altijd leuk om te blijven ontwikkelen.

Ik heb al enige tijd een liefde voor kinderportretfotografie maar dan net anders, niet zoals schoolfoto’s maar met meer sfeer, schilderij achtig…

Stofkeuze was al snel gemaakt. Velours! Deze prachtige ‘ouderwetse’ stof fotografeert namelijk bijzonder mooi. Door de vleug nemen sommige delen het licht op en andere delen niet, je krijgt dan een soort van glansachtig effect wat voor een schilderij achtige foto ideaal is. Als je kijkt naar de portretten van de oude meesters zoals Rembrandt van Rijn kijkt zie je ook dat fluweel/velours stoffen prachtig werden mee geschilderd vanwege de speling met het licht. Want één ding is zeker: de oude meesters waren een expert wat betreft lichtval, iets wat in fotografie ook het belangrijkste is – zonder licht geen foto. Honderden jaren na dato van de meeste prachtige schilderijen kijken niet alleen kunstliefhebbers naar deze werken maar zijn de schilderijen ook enorm leerzaam als fotograaf zijnde.

 

Om terug te komen op de stof 😊 want daar gaat het uiteindelijk om. Ik heb gekozen voor de Lycra Velours, in dit geval in de kleur donker rood.

Donker rood omdat het een klassieke kleur is en mij erg mooi leek op een donkere achtergrond. Donker rood ook omdat ik niet snel kies voor rood, dus een keer uit mijn comfort zone.

De stof knipt lekker (tenminste als je een goede stofschaar hebt, ik deed het met een keuken/huis/tuin schaar, dat is drama! Maar ik kon mijn goede schaar niet meer vinden 😊 Heb je zelf nog geen goede schaar? Bekijk dan eens het assortiment scharen van Budgetstoffen.nl, zij hebben verschillende soorten scharen online staan)

Het naait fantastisch! Wanneer je iets met een voering wilt naaien: in dit geval heb ik het bovenstukje gevoerd met zelfde stof, dan glijd het wel. De achterkant van de stof is namelijk een gladde stof, dus dat kan nog wel een uitdaging zijn maar zeker niet onoverkomelijk, zeker niet als je ervaren bent  (Dat ben ik niet en mij is het ook gelukt, dus jou moet het dan ook lukken…)

 

Ik heb een grote jurk gemaakt voor een moeder die zwanger is een kleinere jurk voor haar dochter van 10 jaar. Beide in een simpele uitvoering een soepel en ruimvallende jurk.

Ik kan alleen maar zeggen WOUW! Ik ben echt zo blij met het resultaat op de foto, het geeft echt die sfeer die ik zocht en ik denk dat ik nu genoodzaakt ben om nog meer kleuren te gaan maken. Ik zou in ieder geval nog een blauwe, groene, petrol, cassis, zwart en bruine willen, heel benieuw hoe deze kleuren zich fotograferen.

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op