HerenmodeviscoseBlogger Lisa

Luchtige herenblouse van viscose!

By 26 juli 2019 One Comment

Klaar voor de zomer!

Op de webshop van Budgetstoffen is dit jaar een fantastische selectie aan viscose stoffen te vinden.

Viscose is een fijne, soepele stof die goed geschikt is voor blouses en losvallende rokken of jurken. Van de donkerblauwe variant met bladeren print (rainforest on navy) maakte ik een blouse voor mijn vriend.

Het patroon dat ik gebruikte is uit een oude Burda (juni 2016) waarin meerdere variaties staan voor een heren blouse. De blouse heeft een kraag met staander, lossen omslagjes bij de mouwen, epauletten op de schouders, klep-zakken en een opgestikt beleg voor de knopen. De epauletten en klepzakken liet ik eraf en ik maakte een normale borstzak op de blouse.

Wat fijn is aan dit patroon, is dat deze coupenaden op het rugpand heeft. Hierdoor valt de blouse mooi op de rug en valt de blouse iets getailleerd. Ook de schouderpas vind ik een mooi detail van de blouse.

Omdat viscose een dunnere stof is, is het belangrijk om een vlieseline te gebruiken die daarbij past. Kies daarom voor een lichtere kwaliteit vlieseline zodat de verstevigde delen niet te stijf worden in contrast met de soepele viscose stof.

De stof was heerlijk om mee te werken! Soepel, maar niet te glibberig. Voor de blouse gebruikte ik matchend donkerblauw garen en kocht ik donkerblauwe knopen. Mijn vriend is super blij met de blouse en vindt het een heerlijke stof om te dragen.
De stof is ook verkrijgbaar met een zwarte (rainforest on black) en een lichtroze achtergrond (rainforest on pink). De roze heb ik nog liggen om voor mezelf iets te maken, ik denk dat het een zwierige blouse of jurk wordt. Ook heb ik deze viscose stof (sweet pink red flowers on black) van budgetstoffen nog liggen om een mooie top mee te maken, de kleuren van deze stof zijn echt prachtig!

En wat ga jij deze zomer maken van viscose?

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Marie Recent comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Marie
Gast

Bedankt voor het delen van deze mooie blouse. Ik kan me voorstellen dat viscose erg aangenaam is, vooral in de zomer! Ook het patroon vind ik erg mooi. Wellicht dat ik zelf ook weer eens wat ga naaien.