Newborn & KidsBloggers Dames DekkershydrofielNaaitechniekenBaby

Luchtig voor de warme zomerdagen: hydrofiel!

By 10 april 2020 No Comments

Een 100% katoenen stof zonder stretch: niet alleen voor accessoires! Je ziet hydrofiel vaak terug in dekentjes, washandjes, tutdoekjes, etc. maar het is ook een uitstekende stof om kleding mee te maken.

Wij gingen online op zoek naar patroontjes waarvoor je géén rekbare stoffen hoeft te gebruiken. Mix en match en daaruit kwam een heerlijk zomers pakje voor de kleintjes. En... doordat de stof snel droogt en je deze niet hoeft te strijken, zijn ze nu al favoriet bij ons!

Benodigdheden:

 • Hydrofiele stof
 • Naaigaren en lockgaren
 • Vlieseline
 • Dunne Directoire elastiek
 • Drukknopen

Let op! Met het uitwerken van het patroon en het knippen van de stof moet je goed opletten, om dat er geen rek in deze stof zit. Knip het halsboordje schuin uit de stof. Het patroontje dat wij gemaakt hebben heeft drukknopen op het achterpand, waardoor deze goed aan en uit te doen is.

 1. We starten met het strijken van de vlieseline op het beleg van het achterpand. Daarna strijken we het beleg dubbel en gaan we deze aan 1 zijde aflocken.
 2. Het broekje (onderkant van het patroon) met de goede zijdes tegen elkaar aan leggen en dicht stikken.
 3. Daarna de broekpijpjes aflocken.
 4. Hierna 2x het dunne elastiek van 24cm lang (wij hebben maat 56 gemaakt) dichtknopen.
 5. Deze in de pijpjes naaien op ongeveer 1 cm afstand. Let wel op dat je het elastiek niet vastnaait.
 6. Nu ga je de schoudernaden sluiten en de mouwtjes beide inzetten. Daarna de onderkant van de mouw aflocken.
 7. Dan de zijnaden dichtnaaien en meteen het mouwtje meenemen.
 8. Nu de goede kant van het beleg tegen de goede kant van het achterpand vastmaken. Vervolgens omslaan en op de goede kant doorstikken.
 9. Belegjes over elkaar leggen en vaststikken op het randje. Beleg met de goede kant op de linkerkant stikken van de hals. Daarna op de goede kant invouwen en vaststikken.
 10. Nu kan je de mouwtjes omzoomen.
 11. Broekje aan het bovenstukje rimpelen, zijnaden op elkaar houden! En daarna de taillenaad afwerken.
 12. Als laatste stap de drukkers in het achterpand maken. Wij gebruiken drukknopen (babydrukkers) hiervoor.

 

Hoe vinden jullie ze geworden?

Hier zie je ze gelijk inclusief een klein vrolijk sjaaltje (ook geschikt al kwijlslabber, hoe handig is dat?!) Te schattig toch? Klaar voor de zomer!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op