DamesmodeBlogger LauralinnenNaaitechnieken

Linnen Wilder top

By 19 november 2019 No Comments

Een linnen Wilder top, ook voor in de winter!

Ik hoor je denken.. Linnen, is dat niet een zomerstof? Klopt! Maar, met een shirtje eronder kan deze top ook heel goed de winter door in de mooie groene kleur! Deze linnen wilder top is mijn nieuwe favoriet!

Benodigdheden voor deze top

De stof

Deze stof is hemels! Toen ik de linnen stof thuis kreeg was hij nog een beetje stug. Omdat katoen/linnen wat kan krimpen heb ik de stof gewassen voordat ik hem ging verwerken. Eerst wassen, toen gedroogd in de droger zodat ik zeker wist dat alle krimp eruit zou zijn voor het geval de blouse later per ongeluk in de droger zou belanden… Door het wassen en drogen werd de stof super zacht, waardoor hij nu heerlijk aanvoelt! Een versie in wit zou hemels zijn voor de zomer! Door de kleur vind ik deze echter perfect voor de winter. Het fijne is dat het nog steeds een stof is die goed ademt, en met een shirtje erop qua warmte voor mij nog steeds warm genoeg.

De wilder top

Misschien heb je het patroon al voorbij zien komen op Instagram in de vorm van een jurk. Want, het patroon is er voor zowel een jurk als een top! Aangezien ik de jurk toch best heftig vind voor mijn dagelijkse taken besloot ik de top te maken. Verbruikt minder stof en voor mij dus veel draagbaarder.

Ik verlengde het patroon met 10 centimeter omdat ik had gelezen dat hij vrij kort valt. De volgende keer zou ik er zo nog minstens 5 cm bij doen, want hij is nu net kort bij mij. Als je hoge broeken draagt is de lengte perfect, maar ik draag ook graag wat lagere broeken en kan dus wat extra lengte gebruiken (ik ben 1.76m).

Het leek me ook leuk om wat extra’s te doen met de mouwen, dus daar voegde ik twee rijen smockwerk toe. Dat had ik nog niet eerder gedaan, maar beviel me erg goed!

 

Hoe maak je smockwerk?

  • Wikkel het elastische draad handmatig op je spoeltje. Rek de draad daarbij niet uit.
  • Ik tekende twee lijnen op mijn stof die ik kon volgen tijdens het naaien. Omdat de stof gaat rimpelen is het lastig om op het oog te zien wat precies ‘recht’ is na het naaien van 1 lijn.
  • Ik zette mijn bovendraad spanning terug naar 3, maar wellicht werkt dat bij jouw naaimachine weer anders. Als bovendraad gebruikte ik mijn reguliere draad.
  • Naai een proeflapje!
  • Naai je kledingstuk
  • Voor rimpels hou je je strijkijzer boven je stiksels en geef je een paar keer een extra pluk stoom. Hierdoor rimpelt je stof nog meer.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op