Newborn & KidsjoggingBlogger Nelly

Lief jurkje van Nijntje maat 92

By 3 januari 2019 No Comments

Super lief dit jukje in stofje met print van Nijntje!

Toen we deze geweldige joggingstof zagen waren we verkocht! Super schattig, warm en zacht echt een ideale stof voor kinderkleding.

Om de stof volledig tot zijn recht te laten komen hebben we gekozen voor een basispatroon van een a-lijn jurkje. Het patroon vonden we in de knippie nr 6 2018-2019 top nr 8, deze heeft Nelly verlengd naar een jurkje.

Nelly: “ik ben begonnen met het pasje, ik heb hiervoor een reepje boordstof gebruikt. Op foto 1 en 2 zie je hoe ik de mouwen heb gemaakt. Ik stik altijd eerst de mouw dicht en de zijnaden, daarna zet ik de mouw er pas in. Dit vind ik mooier dan de zij en mouwnaad in een.

Bij foto 3 maak ik de mouw compleet, de bordjes vouw ik dubbel en stik deze aan de mouw. Bij het halsboordje vouw ik deze ook dubbel en stik deze aan de hals.

Op foto 4 laat ik zien hoe ik het beleg heb vastgestikt aan de panden, ik leg de naad onder het zoombeleg en deze stik ik smal door. Daarna stik ik het beleg over de breedte door.”

De onderkant loopt wat rond, weer eens wat anders dan recht. Dit model kun je eigenlijk van iedere stof maken, ook leuk voor in de zomer van en katoenen tricot met een korte mouw.

Hij is misschien een beetje simpel, maar wij vinden hem leuk geworden, hopelijk vind jij dat ook.

Veel naaiplezier, Nelly & Annemieke

Volg ons ook

op Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op