Een handig, comfortabel, hip en stoer broekje: dat was het doel.

Met een kleine druktemaker in huis kies ik vaak voor "handigheid", broekjes die makkelijk aan te trekken zijn. Om niet altijd terug te vallen op joggingbroekjes maakte ik het volgende patroontje: een smal model met elastiek in de band én zakjes.

Benodigdheden:

Jeansstof
Lock en naaigaren in de kleur jeansblauw
Stevige elastiek van 2,5 cm breed

We starten door de naad midden voor dicht te maken en af te werken met de lockmachine.

Vervolgens gaan we de zakken erop maken, dit doen we door de binnenkant van de zak vast te maken aan het voorpand en vervolgens op de zak doorstikken (smal op de kant, dit voorkomt dat de zak terugrolt naar buiten).
Leg de bovenkant van de zak erop en ga deze vervolgens dichtmaken en afwerken met de lockmachine. Herhaal dit aan de andere kant met de andere zak.

Dan nog de midden achternaad dichtmaken.

Daarna de zijnaden van het voor en achterpand en de binnenbeen naad, de onderkant afwerken met de lockmachine.

Tailleband dichtstikken en afwerken aan één kant. Vervolgens aan broek maken. Elastiek dichtstikken en tussen de tailleband leggen, vervolgens dichtmaken.

Zoom van 1,5 cm maken.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op