Wat zijn de eigenschappen van…

Imitatie Bont

Tegenwoordig kan je eigenlijk alleen nog maar imitatie bont kopen, ook wel kunstbont of nepbont genoemd. Bont is er in verschillende soorten; pluche, dierenvacht, teddy of borg. Het is te gebruiken voor vanalles! Wat dacht je van een bontkraag voor je jas, een super hip jasje of hesje/bodywarmer van faux fur. Leuke kussens of een lekkere deken voor op de bank. Het wordt ook heel veel gebruikt voor verkleedkleding en voor vele carnavalcreaties, denk hierbij aan een leuk berenpak of koeienpak of dieren die op de praalwagen staan.

Verschillende soorten bont:

 

  

 

Faux Fur,   dit is een luxe en levensechte variant van nepbont, ook wel bekend als dierenvacht en is tegenwoordig nauwelijks van echt bont te onderscheiden. Je hebt wel de luxe uitstraling, maar is wel verantwoord te gebruiken.

Het leuke is, het lijkt net echt maar wordt machinaal gemaakt meestal op een ondergrond van katoen. Handig, hierdoor kan je de stof scheuren en hoe je dus niet in de haren te knippen. Dit zorgt ervoor dat de stof mooier blijft en het bespaart je een hele hoop harige bende. Hoe doe je dat? Je maakt een knip in de stof, let er wel op dat deze precies recht is. Pak beide kanten van de geknipte stof vast en trek eraan, waardoor de stof gaat scheuren.

Naast de prachtige uitstraling heeft het nog meer voordelen, het is lekker warm en is makkelijk te verwerken met de naaimachine.

 

 

 

 

 

 

 

Naast Faux Fur is er ook effen pluche bont in verschillende felle kleuren, dit is verkrijgbaar in kortharig en langharig. Dit heeft echter niet de natuurlijke uitstraling van fur, maar daarom niet minder populair.

 

Blogs over Imitatie Bont