Het initiële plan was een nieuwe tas voor mijn laptop. Ik had er al eentje en de kindjes hadden geen hoes voor hun tablet.

Wat 1 laptoptas moest worden, zijn uiteindelijk 2 tablet hoesjes geworden. Op zich is er geen verschil, je moet toch alles op maat tekenen.

Wat heb je nodig?

– 0.5m buitenstof, in dit geval stevige katoenen canvas

Deze stof heeft een grafische print en heet ‘Graphics grey black’.

– 0.5 binnenstof, in dit geval een fleece, zorgt ook voor extra bescherming

– Voor de afsluiting gebruik ik een knoop

 

Patroon tekenen

Zoals bij de vlaggenlijn werk ik terug met een kartonnen patroon, op die manier kan ik na elke stap controleren dat de tablet goed zal passen.

Om het karton zelf te maken leg ik de tablet op het stuk karton en teken ik rondom de tablet. Daarna voeg ik er de hoogte er nog aan toe langs alle kanten.

 

Dit stuk karton gebruik ik dan om op mijn stof de basis te tekenen: de grootte van het karton + 1cm naadwaarde rondom rond: 1 * uit de buitenstof en 1 * uit de voering

Aan het tweede stuk voeg ik bovenaan nog een driehoek toe om een flap te verkrijgen om de hoes mooi af te sluiten. Ik voeg aan dit stuk enkel naadwaarde (1 cm) toe langs de zijkanten en onderkant van de hoes. Aan de flap komt geen extra naadwaarde.

Aparte hoesjes stikken

Nu stik ik de hoesjes apart: 1 maal uit de buitenstof en 1 maal uit de voering/binnenstof (laat een gaatje over als keergat langs de zijkant bij de voering)

 

Let erop, zet de goeie kanten op elkaar en stik vanaf de zijkant via de onderkant tot aan de andere zijkant. Keer daarna de buitenhoes om, nu heb je al een idee van hoe de buitenkant er gaat uitzien. Test gerust de grootte met het karton om zeker te zijn dat het zal passen. Keer de buitenhoes daarna terug om zodat de goeie kanten naar binnen zijn.

 

Keer de buitenhoes zodat de goeie kanten naar buiten zijn. Nu zet je de voering in de buitenhoes, goede kanten op elkaar (vergeet niet een keergat te voorzien in de zijkant van je voering, doe desnoods zoals mij: voorzie achteraf met je decoviet een keergat).

 

Stik de bovenflap en de hoes in 1 stuk samen aan de opening van de hoes

Afwerking

Maak wat knipkes aan de hoeken om de hoeveelheid stof in de hoeken te beperken. Zo nu is het tijd om de hoes te keren en te controleren dat alles juist verlopen is…

 

Sluit het keergat af met de blinde steek

En nu es testen of alles goed verlopen is…
Wat de sluiting betreft kun je kiezen voor een magneet of een knop of een lust om te knopen. Ik heb voor een knop met een knoopsgat gekozen omdat ik een magneet niet wilde proberen uit schrik de tablet door magnetische interferentie te breken.
Zo, kids happy, mommy happy! Ik heb nog genoeg stof over om een laptoptas te maken, dus wie weet maak ik een matchende laptoptas op dezelfde manier, enkel nog beetje tijd vinden of was het nu tijd maken?

Groetjes, Sarah

Bekijk hier mijn website!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op