DamesmodeDames Plussize ModejeansBlogger Lisa

Hoge-taille broek van Soft Demin stof.

By 4 juni 2019 One Comment

Ik ben een rokken & jurken persoon. Ik voel mij er fijn in en vind het lekker dragen.

Een goed passende broek vinden is lastig, ik ben lang en heb brede heupen. Eerdere pogingen om een goed zittende broek te maken waren niet geslaagd, tot nu!

Vorige jaar kwam Closet Case Paterns met het “Jenny Overalls” patroon. Een patroon voor een tuinbroek met een hoge taille en wijde pijpen. Precies het soort broek dat ik wilde hebben! Maar dan als broek, niet als tuinbroek. Maar gelukkig zat die variatie ook in het patroon.

 

Het patroon bestaat zelfs uit vier variaties. Een lange tuinbroek, een tuinbroek met shorts, een gewone lange broek en gewone short. De lange broek kan je zelf nog “cropped” maken waardoor je vijf verschillende broeken kan maken met dit patroon. Ik moest behoorlijk wat moed bij elkaar rapen om hieraan te beginnen. Gelukkig is er op de website van Closet Case Patterns ook een e-book over het aanpassen van broek patronen te downloaden wat mij erg heeft geholpen.

 

 

Om tot een goed passende broek te komen heb ik eerst van katoen een proefmodel gemaakt van de shorts. Daarop volgende een tweede proefmodel en een draagbaar proefmodel van de shorts. Deze had ik vorig jaar meegenomen op vakantie. Ze zaten prima maar het kon nog beter. Ook had ik voor het gemak geen zakken erin gemaakt die ik toch wel erg miste.

 

Het duurde even voordat  ik het weer aan durfde, maar uiteindelijk heb ik toch de moed bij elkaar geraapt en een aangepaste versie van de shorts gemaakt. Met zakken! Nu ik tevreden was met het patroon heb ik het verlengd tot de lange versie en deze heerlijke broek gemaakt van de Soft Dennim stof van Budgetstoffen.

De stof is heel fijn, stevig maar niet zo stijf als dikke jeans. Ook zit er een lekkere stretch in de stof verwerkt. De stof verwerkt erg gemakkelijk, ik gebruikte een normale rechte steek en een jeans-naald in mijn machine.

 

Ik ben erg blij met de broek en heb hem al vaak gedragen. Alle aanpassingen die ik heb gedaan waren het zeker waard. Waarschijnlijk kan de pasvorm hier-en-daar nog beter, maar voor iemand die normaal geen broeken maakt ben ik super tevreden! Nu heb ik een fijn basis-patroon waarmee ik nog meer broeken kan gaan maken.

Volg mij ook op mijn eigen

Blog & Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
stoffenshop Recent comment authors
  Abonneer  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
stoffenshop
Gast

Bedankt voor het delen, en leuk gemaakt!