Newborn & KidsBloggers Dames Dekkerstricot / jerseyboordstof

Hoeveel combinaties met één basispatroon?

By 8 oktober 2019 No Comments

Een stoer basic jongensshirt

Materiaal:
Tricot streep
Boordstof neon oranje
Lock en naaigaren in donkergrijs

1 stofje - 1 basis patroon - heel veel mogelijkheden!

I love stripes, strepen, streepjes. In alle kleuren. En waarom? Het combineert zo lekker makkelijk!

Als basis namen wij het patroon van een t-shirt uit de Knippie (nummer 2-2018 model 3). Ik vind het zelf altijd mooier als shirtjes iets ruimer vallen, dat is ook nog eens praktisch want zo doe je er extra lang mee 😉.

Het accent van de neon boordstof (trouwens erg lastig om deze kleur op de foto te zetten) geeft het shirt nét iets meer extra. In de zomer op stoere shorts en makkelijk nog door te dragen in de winter met een vestje eroverheen.

We hebben in onze blog de jongensvariant van het t-shirt beschreven, ik heb ook nog een meisjes variant uitgewerkt: de onderkant langer en rond. Die bewaren we even voor een volgende keer én ik heb nog veel meer ideeën met dit patroontje!

Het patroon is eenvoudig en bestaat uit 5 delen: een voorpand, achterpand, 2x een mouw en een halsboordje. Wat het even extra opletten maakt is dat de streepjes mooi doorlopen in het voor en het achterpand. Met het knippen dus goed in de gaten houden dat de patronen overeenkomen met de strepen.

We hebben het patroon een klein beetje aangepast maar de mouwtjes vonden we al erg leuk: een keertje extra omslaan.

Start met het halsboordje door deze dicht te stikken als tunnel. Persoonlijk vind ik de boordjes van de Knippie altijd wat smaller zoals ze het aangeven, vandaar dat ik ze standaard wat breder knip.

Bevestig de schoudernaden van het voorpand en het achterpand aan elkaar. Leg de goede kant op elkaar.

Nu gaan we de mouwen inzetten. Ik geef altijd een klein knipje aan de voorkant van de mouw, vaak staat dit al met een streepje op het patroon aangegeven.

We zetten altijd een maatlabel in de kleding. Deze keer koos ik niet voor een waslabel maar een label gemaakt van een restje boordstof (dezelfde kleur als de halsboord). Ik heb met de Silhouette Cameo ons logo geprint op een restje flexfolie en deze tussen de naad bevestigd aan de buitenkant. Zo krijg je een gezellig extra labeltje!

Nu gaan we de zijnaden en de mouw tegelijk dicht stikken, dus van onderen helemaal door naar boven.

Halsboordje dubbel leggen en vastzetten aan de hals. Wat werkt dat makkelijk zeg met boordstof! Soms kiezen we ervoor om de boord in hetzelfde stofje te maken, maar met boordstof rekt dit veel beter mee en krijg je een nette afwerking van de hals.

We zijn er bijna, nog even de mouwtjes 2x omslaan en vastzetten met een stiksel aan beide zijkanten.

Onderkant van het t-shirt aflocken en om zoomen.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op