Een gedurfde combinatie voor een opvallend jasje!

Wij probeerden iets nieuws uit! Door het combineren van verschillende stoffen en materialen kwam dit hippe jasje tevoorschijn. Niet zonder slag of stoot, want het was een heel gepuzzel en achteraf was hij toch ook wel erg cool geweest in een omkeerbaar jasje. Maar al met al heel tevreden met dit resultaat!

Wat heb je nodig?

 

Combineer bijvoorbeeld de 2 volgende stoffen:

 • Kortharig bont petrol
 • Panterprint viscose
 • Boordstof
 • Rits. Let op! Wij gebruikten een deelbare rits, wil je een omkeerbaar jasje maken let dan op dat je ook een omkeerbare rits gebruikt.
 • Naaimachine garen en lockgaren

 

Patroon: als basis zijn wij uitgegaan van een cardigan uit de B-trendy nummer 7. Zelf hebben we het patroon aangepast met rits, boordjes en zakken.

Hoe zet je dit toffe jasje in elkaar?

 

 1. Wij hebben wat aanpassingen gedaan aan het patroon, zoals zakjes toegevoegd. Daar gaan we eerst mee beginnen. Stik deze op het voorpand (op de goede kant van de stof).
 2. Daarna kan je de schoudernaden en zijnaad stikken, je hoeft dit verder niet af te werken want er komt nog voering tegenaan.
 3. Bevestig de boord onderaan.
 4. Nu komt een lastig stukje, de rits inzetten. Het belangrijkste is dat de rits onderaan goed aansluit en gelijk uitkomt. Gebruik het ritsvoetje en speld de rits op de goede kant langs het voorpand om deze vervolgens vast te zetten.
 5. Schoudernaden open strijken en daarna de mouwen inzetten.
 6. Voering schouder en zijnaad stikken en voering mouwen erin zetten. Goed opletten voorkant en achterkant mouw!
 7. We gaan nu de 2 jasjes met de goede kanten tegen elkaar aan leggen en dichtmaken. Let wel op dat je de onderkant openlaat zodat je het nog om kunt draaien.
 8. Onderkant tegen elkaar aan leggen en vaststikken.
 9. Mouwen onderkant dichtstikken en boordjes eraan zetten.
 10. Als laatste: afwerken van de mouwboordjes.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op