Handsome Jack Costume CosplayjeansBlogger AshleyCosplay & Fantasy

Handsome Jack Costume – Het Colbert

By 30 augustus 2019 No Comments

Het Laatste deel voor de kleding van Handsome Jack!

Voor dit deel gaan we leuke patroon delen maken, weer wat foam toevoegen en nog een zak erbij doen!

Benodigdheden:
– 1,5 meter Stretch DenimCrease Grey
– 1,5 meter zwart katoen
– grijze garen
– Zwarte, wit en grijze verf
– Eventueel voor het verven een airbrush met kleuren wit, zwart en grijs.
Schoudervulling
– Foam
– 4 bronzen knoopjes

 

Voor het jasje gaan we met nog een jeans stof werken, een stretch denim!
De structuur van deze stof vond ik zelf perfect voor een stoer jasje en hij heeft net genoeg stretch om te werken met een katoenen voering zonder vlieseline!
De kleur is net iets lichter dan die van de broek stof, wat mooi uitkomt!

Voor de patronen gaan we weer een bestaand colbertje gebruiken. Trek deze over op de proefstof en pas deze aan. Denk bij het aanpassen vooral aan de kraag en de twee punten die de voorkant heeft.
De achterkant is tricky, door de lijnen die door het jasje lopen. Hiervoor heb ik eerst een normaal passende achterkant getekend en deze daarna in stukken geknipt en op elke kniplijn 1 cm naad toegevoegd.

De voering hoeft niet in stukken, dus hiervoor kunnen we het achterpand gebruiken dat nog niet in stukken is geknipt!
De mouwen van dit colbert hebben een hele aparte lengte en zullen uiteindelijk nog een beetje omhoog geduwd worden. Ik heb ze zelf net tot over de elleboog gemaakt!
Uiteindelijk krijgen we de volgende delen uit de grijze stof; 8 stukken achterpand, 2 voorpanden, 2 mouwen,  het deel tussen de twee stukken achterpand aan de onderkant en 6 stukken kraag.
Uit de voering stof krijgen we een achterpand, 2 voorpanden en 2 mouwen.

Bij het naaien beginnen we met het achterpand in elkaar zetten. Voor de hoekjes is het belangrijk dat je deze stukje voor stukje naait. Vouw ze goed open zodat je geen vouw krijgt.
Wanneer het achterpand in elkaar zit, naaien we het voorpand bij de zijnaad en de schoudernaad aan het achterpand. Dit doen we ook bij de voering.

Op dit punt is het handig de paspelzak erin te zetten! Ik heb gekozen dit alleen aan de rechterkant te doen. De linker flap die je ziet is alleen een flapje, geen zak.
Naai de mouwen er nu ook aan, bij zowel de buitenstof als de voering.

Voordat de voering erin kan, zetten we de tussenflap aan de achterkant erin. Naai deze met de goede kant naar buiten vast. Stik deze 0.5 centimeter van de zoom af! Zo valt deze zoom straks mooi in de voering weg.

Voor een mooi schouder silhouet gaan we schouderstukken inzetten. Dit doe ik zelf graag blind aan de binnenkant van de buitenstof. Zet ze net iets over de mouwnaad aan, zodat de schouders breder lijken dan dat ze eigenlijk zijn.

Tijd voor de voering!

Speldt de stof vast met de goede kanten van de stof op elkaar. Deze keer naaien we alles vast behalve de neklijn waar de kraag komt en de mouwen.
Wanneer de voering vast zit, draaien we de stof weer binnenstebuiten door de neklijn en strijken we de naden goed.

Tijd voor de kraag!

Ook deze naaien we met de mooie kant van de stof op elkaar en vouwen we dan binnenste buiten. De kraag leggen we tussen de voering en de buitenstof in, en naaien we met een topstitch vast.
Ook de mouwen naaien we aan het uiteinde met een topstitch vast aan de voering.
Als laatste gaan we de details toevoegen van stof. De twee extra stukje op de schouders, het nepzakje en het stuk stof op de achterkant. Voor al deze stukjes maken we weer twee delen die we met de goede stof kant op elkaar naaien en binnenste buiten draaien. Ook strijk ik hier vlieseline aan de binnenkant. De laatste kant die niet genaaid is, naaien we met een blinde steek vast en met de hand op het jasje.
Nog even de knoopjes erop met de hand en het naaiwerk is klaar!

Nog even wat kleine foam details toevoegen!
Er zit op de achterkant en op 1 mouw een klein detail. Deze maken we ook van foam, en schilderen we met acrylverf in de goede stijl.
Foam maak ik zelf vast aan stof met Gütermann stofverf.
Nu nog het jasje verven! Begin hier weer met de lichte en donkere schaduwen, in zwart en licht grijs. Daarna voegen we de zwarte en witte lijnen toe!

 

Het laatste kleding stuk is af!
Bij het aandoen niet vergeten de mouwen op te stropen! Door de schouderstukken en een niet ingenomen middel zal dit jasje een mooi mannelijke vorm geven!

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier de andere blogs van Handsome Jack Costume!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op