Het volgende deel van dit avontuur, de blouse!

Hierbij gaan we verschillende technieken gebruiken om een blouse af te werken, en om een stof wat stijver te laten vallen!

Benodigdheden:
– 2.5 Meter Katoen Wit
https://www.budgetstoffen.nl/catalog/product/view/id/468
– 4 witte knoopjes
– Crack Free Strijkspray
– Wit garen
– Zwarte, witte en grijze stof verf
– Eventueel voor het verven een airbrush met kleuren wit en zwart.
Voor bloesjes is het handig een simpele katoenen stof te gebruiken. Voor dit design moet de stof uiteindelijk heel stijf vallen, dus is katoen super handig!
De stof heeft geen rek, wat handig is met knoopsgaten.
Katoen is er in super veel kleuren, dus om wat variatie te hebben in bloesjes is het super geschikt! Denk eens aan een bovenlijfje van 1 kleur, en mouwen van een andere kleur bijvoorbeeld!

Voor een patroon gebruiken we net als bij het t-shirt een gekocht kleding stuk, in dit geval aan mannen overhemd.
Deze trekken we over op de proefstof. De blouse heeft op het design neen hele aparte vorm. Hij is heel lang voor een blouse, en sluit alleen op 1 deel bij de borst. Dit kunnen we aanpassen door de twee voorpanden schuin uit te laten lopen. De achterkant verlengen we tot hoever het nodig is.

Uiteindelijk knippen we uit de echte stof 1 keer een achterpand, 2 keer het voorpand, 2 keer een mouw, twee keer de kraag en 4 keer de omslag van de mouw.

We beginnen met het achterpanden en de voorpanden vast te naaien bij de zijnaden en de schoudernaden. Hierna naaien we de mouw dicht als een koker.
Ook bij dit kleding stuk heb ik gekozen voor een overlock als afwerking.
Lock de zijnaden, schoudernaden en de binnenkant van de mouw af.
Naai de mouwen vast en lock ook deze naad af!
Je kan eventueel een zigzag steek gebruiken als je geen lockmachine tot beschikking hebt!

Voor de mouwen en de omslag van de mouw, gaan we de stof eerst op elkaar leggen. Naai 2 delen van de omslag aan elkaar, en vouw deze binnenste buiten met alleen de naad die verbind aan de mouw zelf open.
Met deze naad nog open leggen we de mouw zelf in de omslag, en vouwen we deze om. Als we hier overheen topstitchen zit de mouw er tussen en is deze gelijk afgewerkt, met de omslag eraan!
De kraag zetten we op dezelfde manier vast als de omslag.

Voor de onderkant van de blouse knippen we een laagje stof die we om de onderkant kunnen vouwen. Deze topstitchen we ook!

Op de afbeelding zijn niet veel knoopjes te zien. Naast de twee knopen die te zien zijn, 1 onder en 1 boven, heb ik besloten er twee toe te voegen onder het gilet. Door deze twee knopen zal de blouse dicht blijven zitten onder het gilet en mooi in vorm blijven!

Voor de onderkant van de blouse knippen we een laagje stof die we om de onderkant kunnen vouwen. Deze topstitchen we ook!

Op de afbeelding zijn niet veel knoopjes te zien. Naast de twee knopen die te zien zijn, 1 onder en 1 boven, heb ik besloten er twee toe te voegen onder het gilet. Door deze twee knopen zal de blouse dicht blijven zitten onder het gilet en mooi in vorm blijven!

Voor het verfen beginnen we weer met de lichte en donkere schaduw. Omdat de blouse wit is, kunnen we in dit geval de lichte schaduwen weglaten!
Voor de donkere schaduwen gebruiken we een grijze kleur. Voeg deze weer in alle naden en op alle delen waar normaal een vouw zou zitten tijdens het dragen.
Als laatste zetten we de zwarte lijnen met stofverf. Vergeet deze vooral niet te zetten op de onderkant van de blouse, hierdoor krijg je een heel leuk effect bij de naad!
Het tweede deel van het kostuum is klaar! Vergeet deze niet goed te strijken om alle naden goed plat te drukken! Op naar het volgende deel!

Wil je meer van mijn werk zien?

Lees hier de andere blogs van Handsome Jack Costume!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op