Gouden randjes met skaileer

Starguardian Xayah. Dat klinkt al heel erg magisch. En het is ook de bedoeling dat dit kostuum er magisch uit ziet met mooie gouden randen en decoraties. Hoe ik deze maakte? Met skaileer en hobbyfoam! Lees en kijk maar mee...

Als eerste is het belangrijk om het basis kledingstuk te maken. Deze had ik dus al klaar. Dan kon ik bekijken waar ik precies de gouden details wilde hebben. Met behulp van wat schilderstape en patronenpapier maakte ik vervolgens een patroon op papier van de gouden details. Dit knipte ik vervolgens uit hobbyfoam (2mm dik).

Ik had dit hobbyfoam nodig om de gouden details een mooie dikte en stevigheid te geven. Alleen skaileer gebruiken kan ook, maar dan krijg je een iets ander effect (later volgt hier nog een foto van).

Nu de foam vormen klaar waren, kon ik het skaileer gaan knippen. Ik koos voor de mooie gouden kleur ‘Koper goud’. Ik nam het foam als patroon en legde dit op de achterkant van het skaileer. Dan tekende ik een lijn er om heen met een toeslag van ongeveer een a twee centimeter. Ik knipte het skaileer vervolgens uit, en lijmde het met wat textiellijm tegen het foam. Daarna vouwde ik de randen van het skaileer over het foam en lijmde dat ook weer vast.

Ik legde het gouden detail nu op het kledingstuk en gebruikte weer wat lijm om het op de juiste plek te houden tijdens het naaien. Spelden gaat met zo’n materiaal namelijk niet.

Natuurlijk moest de lijm even drogen voordat ik de naaimachine erbij ging pakken.

Ik stikte door de verschillende lagen heen. Ik heb een sterkte naaimachine (BERNINA 330) dus dit ging echt heel soepel. Om het nog wat makkelijker te laten glijden, gebruikte ik ook mijn boventransportvoet op de naaimachine. Als je een naaimachine met ingebouwd boventransport hebt is het natuurlijk nog makkelijker! Maar die staat nog op mijn wensenlijstje (ooit?).

Het was natuurlijk belangrijk dat ik goed oplette dat ik overal door alle lagen heen naaide. Anders zou het detail niet mooi aan het kledingstuk bevestigd worden. Vooral bij de randen (zoom) was dit belangrijk.

Aan de achterkant kon ik dit checken. En… Ja! Het zat helemaal mooi vast.

Dit proces herhaalde ik vervolgens voor alle gouden lijnen die ik nodig had. Het resultaat zag er erg mooi uit! En doordat er dus hobbyfoam onder het skaileer zit, krijg je extra dikte en stevigheid. Hierdoor valt het kledingstuk ook heel mooi tijdens het dragen.

Nog een mooie closeup die goed laat zien hoe de gouden lijnen er uiteindelijk uitzagen op het kostuum. Hier kun je ook nog een detail zien dat ik van EVAfoam heb gemaakt, wat ik er later opgelijmd heb.

Het is natuurlijk ook mogelijk om dit soort gouden details te maken zonder foam te gebruiken. Dan krijg je meer zo’n resultaat zoals je kunt zien op dit rokje. Voor de gouden lijnen heb ik steeds een reep uit het skaileer geknipt, deze aan de zijkanten naar binnen gevouwen en vervolgens op de rok vastgestikt. Hierdoor blijft de rok wel mooi beweeglijk en werd deze niet al te stijf. Dus dit kan ook gewoon!

De mooie fotoshoot foto en de close up foto zijn gemaakt door Wearenerdish.com en mijn partner Pascal.

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op