Blogger SarahkatoenNaaitechniekenTassenCreatiefTutorialsHobby

Gooi je restjes stof niet weg! #2 een pennen etui

By 23 augustus 2019 No Comments

Altijd handig: een etui!

Op vakantie neem ik graag wat pennen mee, maar voor de kinderen zijn potloden en/of stiften toch ook altijd een must!
Dit keer heb ik mijn restjes stof gebruikt voor een etui.

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Tijd om op vakantie te vertrekken, maar liever in stijl met zelfgemaakte creaties ipv alles snel snel alles te proppen in een grote tas.

Voor mijn papieren zakdoekjes maak ik een mooi hoesje, voor mijn balpen wil ik graag een etui, zodat alles mooi binnen handbereik blijft, voor mijn medicatie maak ik een kleine etui en voor de dagelijkse zeep en andere spulletjes maak ik een bijpassende toilet tas.

Wat heb je nodig voor een etui?

  • Niet veel, ideaal om restjes op te gebruiken, in mijn geval:
    • Restje Katoen Canvas
    • Restje katoen – voelt iets zachter aan, ideaal als voering naast de iets hardere canvas
  • rits van 20 cm

 

Zeer gelijkaardig aan het zakdoekenhoesje, alleen gaan we nu een rits gebruiken als sluiting.

Gratis patroon terug te vinden bij A spoon full of sugar

Deze keer is de uitleg in het Engels, maar de foto’s die erbij zijn maken het geheel zeer duidelijk om te volgen. Ik heb de gemakkelijke weg genomen door 2 gelijke stukken te knippen ipv meerdere lapjes stof aan elkaar te stikken eerst. Ik heb ook de afmetingen iets verkleind om een leuk klein etuike te maken opv een grotere platte etui.

Een tip als je de rits stikt (uiteraard met een ritsvoetje): als je graag een mooie rechte lijn stikt: doe je rits dicht en begin aan de andere kant van het trekkertje. Op het einde net voor je aan je trekkertje komt stop je met je naald in de stof, je doet de persvoet omhoog, open de rits tussen de stoffen door, doe de persvoet terug omlaag en je kunt mooi rechtdoor verder. Als je dit niet doet kun je even scheef stikken rond het ritstrekkertje.

Als je liever wat volume krijgt in je etui kun je zoals bij mijn vorige blog over het zakdoekhoesje de hoeken nog stikken, dan krijg je een etui met wat meer hoogte. Ook in dit geval zou ik de hoek op 1 cm stikken vermits het hier om een klein etuike gaat.

Bij mij dus een kleinere versie, ideaal voor mijn kleine handtas:

Bekijk hier mijn Website & Facebook!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op