Voor mijn Gnar cosplay heb ik een mooi korsetje gemaakt van kunstleer.

Ik kon deze natuurlijk dichtsnoeren met gewoon koord, maar het leek me extra mooi om zelf een koord te maken van de stof van de jurk.

Hiervoor gebruikte ik dus bruine linnen. (linnen nature of katoen zou ook kunnen, als het maar een niet-rekbare stof is).

En een biaisbandmaker voor 18mm biaisband.

 

Ik knipte een lange strook van het stof van ongeveer 3,5 cm breed, en zo lang als het nog ging van de stof die ik over had.

 

Om de stof regelmatig te vouwen over de gehele lengte, is een biaisbandmaker ideaal! Dit is een metalen gereedschap waar je de strook stof doorheen haalt om hem daarna meteen plat te strijken. Als je dit blijft doen totdat je de hele strook erdoorheen hebt gehaald, heb je je eigen biaisband gemaakt! Voor deze koorden knipte ik de stof gewoon recht, maar als je echt biaisband wil maken is het belangrijk om de stroken diagonaal te knippen.

Nadat ik het band had gevouwen met behulp van de biaisbandmaker vouwde ik het nogmaals dubbel over de hele lengte en streek het weer plat.
Met een stiksteek naaide ik over de hele lengte om het ‘koord’ te sluiten.
Het uiteinde werkte ik niet af. Dit mocht rafelen.
Nu kon ik het korset dichtrijgen met mijn zelfgemaakte koord! Het korset sluit aan de zijkanten, dus ik had 2 koorden nodig. Ziet het er niet mooi uit? Met matchende stof?

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier de andere blogs van Gnar!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op