Alle cosplayers kennen dit probleem wel…

Je hebt een geweldig kostuum gemaakt en gaat naar een conventie. Maar dan… Waar laat je je telefoon? Of andere dingen die je mee wilt nemen? Vaak zitten er geen zakken in een kostuum. Maar als je bijvoorbeeld een jurk maakt of een rok, dan is het best makkelijk om hier (onzichtbare) zakken in te verwerken! Hier kun je dan bijvoorbeeld al je telefoon en andere kleine dingen in kwijt. Echt heel handig!

Voor mijn Gnar cosplay heb ik de jurk gemaakt met bruin linnen. Ook heb ik bruine voeringstof gebruikt.

Ik koos ervoor om de zakken van voeringstof te maken zodat ze niet stroef zouden zijn en onzichtbaar onder de rok.

 

Voor elke zak zijn twee delen nodig. Eerst speld ik ze vast aan de zijnaad van de losse rokdelen.

Dan stik ik ze vast, en vouw ik de naad open.
Daarna leg ik de beide rokdelen op elkaar, met de goede kanten van de stof naar elkaar toe. Ik let goed op dat de zakdelen naar buiten geklapt zijn en ik speld het af rondom. Deze naad stik ik vervolgens.
En als ik de rok dan openvouw, is er vanzelf een zak ontstaan! Om de zak opening ietsje kleiner te maken speld ik de bovenkant nog af en stik ik hier een paar centimeter overheen. Dan nog strijken en de zak is klaar! Natuurlijk doe ik hetzelfde voor de andere zak, aan de andere kant van de rok.
Maak je ook graag zakken in rokken en jurken? Het is toch eigenlijk heel eenvoudig, dus zeker het proberen eens waard 😉

 

En het hele kostuum ziet er zo uit! De hele jurk is van het mooie bruine linnen gemaakt, met details van een bruine paillettenstof. Maar daarover meer in een andere blog!

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier de andere blogjes van Gnar!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op