Voor mijn Gnar cosplay leek het me leuk om de zoom van de rok en de mouwen te laten rafelen en dus niet af te werken. Hierdoor zou het een speels effect krijgen.

Voor de jurk gebruikte ik bruin linnen (linnen nature zou ook prima geschikt zijn).

Leuk aan deze stof is dat het wel rafelt, maar niet schandalig veel. Je kan hiermee dus leuke effecten creëren door een stofrand expres niet af te werken!

De rok van de jurk bestaat uit 4 delen. Hier zie je een helft van de rok. Aan de voorkant is hij korter en aan de achterkant wat langer. De zoom is geknipt als een onregelmatige grove kartelrand. Bij het voorbereiden van de delen heb ik alle randen afgelockt, behalve de onderkant, de zoom. Deze moest onafgewerkt blijven.

Aan de voorkant van de rok zou nog een langere flap komen. Deze is helemaal rondom gekarteld. En wordt dan ook helemaal niet afgewerkt (alleen de bovenkant lockte ik om rafelen te voorkomen).

Om de rok in elkaar te zetten naaide ik de 4 delen aan elkaar zodat de rok helemaal rond was en gesloten. Een deel achter liet ik open voor de rits later.
De bovenkant van de rok had ik expres wijder gemaakt dan de taille van het lijfje. Hierdoor moest ik hem geplooid aan het lijfje vastnaaien. Hier zie je hoe ik het vast heb gespeld alvorens te naaien.
Bij het vastnaaien van de rok had ik ook de voorflap er tussen genaaid. Nu zat de jurk in elkaar! De kartelrandjes blijven zoals ze nu zijn en die mogen dus lekker gaan rafelen! Hoewel het in de praktijk heel erg meevalt hoe extreem het rafelt moet ik eerlijk zeggen. Maar toch, geeft dit een hele leuke speelse look aan de jurk.
In een andere post zal ik laten zien hoe ik de rits in de jurk heb gezet om het helemaal af te maken.

 

Op de foto van het complete kostuum zijn de rafelrandjes mooi te zien! Om het wat ouder te laten lijken heb ik de randjes nog wat donkerder geverfd met donkerbruine acrylverf.

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier de andere blogs van Gnar!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op