Voor mijn Gnar League of Legends Cosplay maakte ik een jurkje van linnen.

Omdat deze stof natuurlijk niet rekbaar is, was het nodig om de vorm in het lijfje te maken door het patroon hierop aan te passen.

Bij een stretchy stofje zou je al gewoon een voorkant en een achterkant kunnen maken zoals bij een t-shirt, omdat de stof toch rekt en zich om het lichaam vormt. Maar bij linnen (en andere niet rekbare stoffen) moet je het anders aanpakken.
De onderdelen voor het lijfje zien er als volgt uit.

Dit zijn de delen voor de voorzijde, met een middenvoorpand, zijvoorpanden, een extra decoratieve ‘flap’ voor bij de hals en de mouwtjes.

En voor de achterzijde had ik 4 delen geknipt, namelijk de midden achterdelen en zij achterdelen. In het midden aan de achterkant zou de rits nog komen. Zoals je bij deze patroondelen ziet, zit er al een mooie vorm in.
Om aan de voorzijde nog wat extra vorm in het kledingstuk te krijgen, maakte ik figuurnaden bij de zijkant van de buste. Je tekent een driehoek op de stof, en vouwt deze dan dicht. Dan wordt het dicht gestikt, en ziet het er zo uit aan de binnenkant.
Aan de buitenkant ziet de figuurnaad er zo uit. Hij moet nog even gestreken worden natuurlijk.
Dan kunnen de voor zijdelen aan het middenvoorpand gestikt worden. Zoals je op deze foto een beetje kunt zien, zorgen de twee figuurnaden bij de buste nu voor een mooie pasvorm.
En dan mogen de achterpanden er ook aangenaaid worden en daarna natuurlijk ook de mouwtjes (niet op deze foto).
En toen had ik een mooi lijfje dat perfect paste!

 

Op de foto’s van het kostuum is het niet goed te zien omdat er laagjes overheen hangen.

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier de andere blogs van Gnar!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op