Mijn Gnar cosplay jurk was nu bijna klaar! Maar er zat nog geen sluiting in…

Om een jurk makkelijk te kunnen sluiten is een rits ideaal! En een blinde rits is helemaal mooi, want die zie je dus niet zitten terwijl je de jurk draagt.

Het lijkt misschien akelig, om een blinde rits in te zetten, maar met behulp van een speciaal naaivoetje voor blinde ritsen is het echt niet moeilijk! Kijk maar mee.

 

De rits die ik gebruikte is een donkerbruine blinde rits.

 

Als eerste spelde ik de rits aan een kant op de stof. De goede kanten van de stof en de rits liggen hierbij tegen elkaar aan.

Dan zet ik het blinde rits voetje op mijn naaimachine. Ik gebruik zelf een BERNINA naaimachine en ook het bijpassende voetje van BERNINA, maar voor andere merken naaimachines zijn zulke voetjes ook te krijgen.

 

Dit voetje heeft 2 groeven. Afhankelijk van aan welke kant van de rits je naait, steek je de tandjes van de rits in een van de 2 groeven. Als je nu gaat naaien, zal de naad heel dicht tegen de tandjes van de rits aan komen. Het is in het begin even spannend, omdat je continu denkt dat je over de tandjes heen gaat naaien, maar als je het goed recht houdt en er rekening mee houdt dat de tandjes in de groef blijven, dan komt het helemaal goed!

Als de rits dan aan de eerste kant vast is gezet, ziet het er aan de buitenkant van de jurk zo uit.
Hetzelfde herhaal ik voor de andere kant van de rits en dan zit hij er in! Nu hoeven alleen de twee uiteindes aan de bovenkant nog dubbel gevouwen worden en met een kleine steek worden vastgezet. En dan is de sluiting helemaal klaar.
Daarna heb ik nog de jurk uit de voeringstof gemaakt en deze aan de binnenkant met de hand vastgenaaid aan de jurk.

 

En klaar was de jurk voor Gnar!

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier de andere blogs van Gnar!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op