Ook m'n andere dochter is helemaal klaar voor de feestdagen!

Deze super zachte stofjes, met een beetje glans en sparkle maken een eenvoudige outfit helemaal feestelijk!

Trend van het moment, deze flaired pants.

De andere dochter kon niet achterblijven natuurlijk. Ik gebruikte glittertricot voor een top met wijde trompetmouwen en een velours broek. Het naaide allebei weer goed.

Ik heb geen problemen ervaren, behalve dan dat de dochter eigenlijk ook een rokje wilde, maar toen ze het setje eenmaal aan had om te passen, wilde ze het niet meer uit. Zelfs met spelden er nog in, want ‘die broek is zó zacht’

Ik gebruikte voor de top een patroon uit Ottobre, maar ik maakte er mijn eigen versie van. Het origineel had een aangerimpeld taillegedeelte, leuk, maar niet op de broek die ook al uitlopende pijpen heeft. De col heb ik er ook zelf bij verzonnen. Extra hoog, zodat ie lekker ‘valt’.

Het achterpand maakte ik langer dan het voorpand.

Het glittert helaas niet op de foto, maar in het echt wel. Niet overdreven, maar precies feestelijk genoeg.

Ik haalde het voor- en achterpand zo uit de stof:

Van de vouw tot de zelfkant van de stof (niet afgeknipte kant) meet je dan op verschillende plekken, als het dezelfde afstand is, dan weet je zeker dat het recht ligt.
Hier ben ik alweer aan het naaien op de lockmachine. Daar zet ik eigenlijk alles mee in elkaar. De naaimachine zou ook goed kunnen hoor. Ik zou dan stretchnaalden nemen. Om te zorgen dat de kruispunten goed op elkaar komen speld ik die precies op elkaar en naai ik tot (niet te ver, anders onthoofd je hem ;)) de speld. Dan gaat het eigenlijk altijd goed.

De broek is ook een verbouwd patroon. Het origineel heeft zakken, knopen, een tailleband en heupen ;). Dit was het enige patroon dat ik heb met wijde pijpen.

Precies geworden wat ik bedacht had!
Met een kind erin is het setje het leukst.  Ik heb geprobeerd om foto’s van de kleding te maken hangend aan een hangertje of als het op de tafel ligt. Velours en glittertricot is niet fotogeniek of vergevingsgezind … oh ja, fotograaf zijn is een vak 🙂

Model zijn trouwens ook.

Ik gebruikte onderstaande stoffen, maar die zijn ook nog in andere leuke kleuren te koop!

Gebreide glittertricot zilverbruin Lycra velours mosgroen

Patronen:

Top uit Ottobre zomer 3/2018 patroon 29. Marble

Broek uit B*inspired edition 6 patroon B 1609

Bekijk hier mijn

Instagram pagina!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op