Fluwelen kousen voor Xayah cosplay

Starguardian Xayah heeft mooie paarse kousen aan. Ik moest lang nadenken met welke stof ik dit zou gaan maken. Maar toen viel het me in! Het zou fluweel gaan worden. Bij Budgetstoffen kun je echt prachtige rekbare fluweel krijgen. Ik koos voor de mooie paarse kleur.

Laten we mooie ‘glamour’ kousen maken voor mijn Starguardian Xayah cosplay!

Allereerst had ik het basismateriaal nodig, en dat werd paars stretchfluweel. Ik maakte een patroon voor de kousen aan de hand van een legging die me goed paste. Met de lockmachine naaide ik de kousen tot een lange ‘koker’.

Aan de bovenkant moest er een gouden randje op. Hiervoor gebruikte ik het skaileer in de kleur ‘koper goud‘.

Ik knipte een strook uit dit stof, vouwde de randjes naarbinnen en stikte het dan op de bovenkant van de kousen.

Aan de onderkant kun je zien dat het skaileer omgevouwen is.

Met dit gouden randje was ik nog niet klaar. Nee, er moest nog een parallel gouden randje bij. Dus ik knipte weer een lange strook uit, vouwde de randjes naar binnen en stikte dit mooi vast op het fluweel.

Om de kousen helemaal af te maken, maakte ik een paar ‘edelstenen’ van foam en een paar veertjes van vilt. Deze lijmde ik vervolgens op het onderste gouden randje vast.

De kousen hebben geen voetjes er aan, dus ze zijn heel makkelijk aan te trekken. Het enige nadeel is dat ze wat makkelijk naar beneden zakken door het gewicht van de details die er op zitten. Daarom heb ik uiteindelijk nog een huidskleurige legging die ik al had aan de kousen vastgenaaid. Dan kon ik ze makkelijk dragen zonder dat ze afzakten! Wat je ook kunt doen is natuurlijk een volledige legging naaien, waarbij je het bovenste gedeelte van een huidskleurige stof (bijvoorbeeld tricot of lycra) maakt.

En nog een mooie closeup foto waar de kousen goed op te zien zijn! Ook zie je hier het stof van de huidskleurige legging duidelijk.

De fotoshoot foto en de closeup zijn gemaakt door Wearenerdish.com en mijn partner.

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op