Blogger EmmaTutorialsCosplay & Fantasy

Een Draken Patch van KDA Akali uit League of Legends

By 20 augustus 2019 No Comments

Een draken patch van imitatie leer!

Details en figuren op een cosplay kan je natuurlijk borduren, maar dit past niet altijd bij de uitstraling, of het is gewoon te veel werk voor een te groot oppervlakte. Dus bij deze leg ik uit hoe je een patch kunt maken met nepleer, aan de hand van de draken patch van KDA Akali uit League of Legends.

Ik laat je hier zien hoe ik een patch maak. Deze methode kan net zoals bij de andere tutorials aangepast worden aan je eigen project.

De rechten van dit ontwerp ligt bij Riot games.

 

Benodigheden:

  • Printer, papier, schaar
  • 4 soorten imitatie leer: donker goud (evt. met schubben), licht goud (evt. met schubben), licht goud zonder schubben, zwart nep leer.
  • Vliesofix (alternatief: stukje zwarte stof en textiellijm)
  • Zwarte garen
  • Goude, groene en paarse verf
  • Groene borduurgaren
  • Textiellijm

 

Hoe ga je te werk?

 

1.  Knip de complete draak uit en trek dit met de goede kant naar beneden over op de papier kant van het vliesofix, of alternatief op een stukje zwarte stof.

2.  Knip de delen uit van de draak die andere kleuren hebben (opdelen in de 3 goud tinten), negeer de zwarte lijnen tussendoor.

3.  Trek deze ‘’puzzel stukjes’’ over met de gekleurde zijde naar beneden op de achterkant van het leer.

4.  Snij alle stukjes voorzichtig uit (bij deze stap helpt het misschien om een voorbeeld erbij te houden zodat je de stukjes alvast goed kunt leggen).

5.  Als je alle stukjes hebt uit gesneden leg je deze op de plak kant van de vliesofix (papier aan de andere kant). Leg er een vel bakpapier over en strijk er over heen. Begin op een lagere stand van je strijkijzer en zet de temperatuur hoger als het leer niet blijft plakken.

 

Alternatief op deze stap: plak alle stukjes op het stukje stof met textiellijm

6.  Zet de naaimachine op een brede korte steek (cordonsteek genoemd, satin stitch in het engels), en naai over de lijnen tussen de stukken met zwarte garen.

7.  Gebruik de originele tekening als voorbeeld en maak de rest van de zwarte lijnen na met een normale steek.

8.  Draai de draak om en peuter het papier tussen de naden uit, weer voorzichtig hier niet de plaklaag en de naden los te trekken.

9.  Knip een cirkel uit het zwarte nepleer (gebruik de geprinte vorm als basis)

10. Plak de draak op de zwarte cirkel op de zelfde manier als stap 5. Zorg dat je de onderkant die niet op de zwarte cirkel ligt niet vast plakt op de strijkplank

11. Naai de omtrek van de draak met de Cordonsteek vast op de cirkel

12. Op dit punt heb ik de eerste groene rook wolkjes met de hand geborduurd die op de cirkel vallen. Ik vind hier zelf respectievelijk de Ketting steek/chain stitch, split stitch en back stitch. Tutorials hiervoor kan je vinden als je op die termen zoekt.

13. Maak de patch vast met lijm of vliesofix op de jas

14. Gebruik de zelfde brede cordonsteek weer om de omtrek van het figuur vast te naaien.

15. Borduur de rest van de wolkjes, en verf de nagels en de mond, en de gouden tekeningen op de zwarte cirkel

 

En dan heb je je eigen patch! Ga jij ook aan de slag aan KDA Akali of gebruik je deze methode voor iets anders? Laat het weten in de reacties.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op