badstof Blogger Stephanie Damesmode

De perfecte badjas

24 december 2020

Een heerlijk zacht en warme badjas van badstof!

Al heel wat jaar ben ik op zoek geweest naar de perfecte badjas. Uiteraard had ik wat eisen waar deze aan moest voldoen, maar kon nooit slagen in de winkel.
Als ik in de winkel een mooie badjas vond was deze meestal van satijn. Deze vind ik dan weer te koud. Al was het een dikke badjas dan was hij niet de juiste kleur.
Toen ik dit patroon voorbij zag komen wist ik dat ik deze heel graag wilde maken. Je kan zelf kiezen welke variatie je van het patroon maakt. Kort of lang, met of zonder capuchon en 1 soort stof of meer kleuren. Deze moest ik dus echt wel even opslaan

Een heerlijke zachte en dikke badjas gecombineerd met een leuk katoenen printje!

 

Het patroon dat ik heb gebruikt is van K.Triny. Deze kan je voor een kleine prijsje downloaden en uitprinten.

Hiervoor heb ik gebruikt gemaakt van badstof en katoen en voor de manchetten heb ik gebruik gemaakt van bijpassende boordstofJe kan ook een eigen combinatie maken van de stoffen.

Wat me opviel toen ik de badstof binnen kreeg was de dikte. Ik dacht dat de stof dubbel zat, maar deze is echt super mooi en dik.
Wel heeft deze 2 kanten. 1 kant lijkt dikker te zijn als de andere kant. Je kan zelf kiezen welke zijde je van de stof mooier vind om te gebruiken. Ik heb gekozen voor de vollere kant.

Dit keer wilde ik voor de badjas geen lockmachine gebruiken, maar gewoon de naaimachine. Dit gaat echt perfect.

Je moet er wel rekening mee houden dat het patroon in het Duits is. Er zit wel een goede instructie bij en met de handleiding en de plaatjes kom je echt een heel eind.

De manchetten vind ik echt heel handig bedacht bij deze badjas. Meestal zijn de mouwen van een badjas heel wijd waardoor je al snel met je mouwen overal in hangt. Dit is daarom echt een hele goede en leuke oplossing.

Ik heb speciaal voor het lange model gekozen. Het is in de ochtend altijd koud beneden en kan ik heerlijk weg kruipen met mijn benen onder de lange badjas met een bakje koffie.

Met dit project ben ik veel aan het spelen geweest met doorstikken en een bijpassende kleur oker geel garen. Dit geeft een project altijd net even een extra finishing touch.

De badjas voldoet echt aan al mijn eisen en de stoffen matchen super goed bij elkaar.

Ik hoop dat ik jullie weer een leuk project heb gegeven om aan de slag te kunnen deze kerstvakantie.

Het is echt een leuke uitdaging om eens een badjas te hebben gemaakt en dit model is zo aan te passen dat deze ook aan jou eisen kunnen voldoen.

Ik wens jullie heel veel plezier en fijne feestdagen.

 

Xx. Stephanie

You Might Also Like

5 1 stem
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Froukje
Froukje
2 jaren geleden

Hoi Stephanie, ik vind deze badjas prachtig en ik wil stoffen bestellen maar nu schrijf je voor een klein prijsje kun je dit patroon bij K-Triny kopen. De link is alleen een add-on voor de sjaalkraag. Klopt het dat jij het hoofdpatroon ook hebt gekocht of kun je met de sjaalkraag add-on ook de hele badjas uittekenen?

Hoor graag even, groet

Stephanie
Stephanie
2 jaren geleden
Antwoord aan  Froukje

Er is dan denk iets veranderd op de website.

https://www.triny.de/produkt/ktriny-mornyngstar/

Je moet dan inderdaad de hele badjas hebben en kan je kiezen uit een hoody of niet.

Froukje
Froukje
2 jaren geleden
Antwoord aan  Stephanie

Ik bestel gewoon het hoofdpatroon. Ben ik voor de winter klaar met m’n nieuwe badjas. Dankjewel!

Rianne
Rianne
1 jaar geleden

Hoeveel stof heb je nodig gehad?