Blogger DaphnehydrofielKussensKinderkamerBaby

D.I.Y. Super simpel een aankleedkussenhoes maken!

By 18 augustus 2019 No Comments

Een aankleedkussen is denk ik wel het meest gebruikte voorwerp in een babykamer.

Vaak heb je heel zorgvuldig je babykamer samen gesteld, mooie meubeltjes gekozen en je weet precies welke kleuren je wilt. Daar hoort dan natuurlijk wel een mooie hoes om het aankleedkussen bij.

In de winkel zijn er standaard hoezen te koop maar niet alle hoezen passen weer om ieder aankleedkussen, of alle hoezen zijn net niet wat je zoek…

Als zwangere vrouw heb je nou eenmaal iets in je hoofd en het is heel moeilijk om daar vanaf te stappen, haha geloof mij…

 

Ik heb twee manieren om een aankleedkussenhoes te maken. Dit is de eerste. Deze is super simpel en kan eigenlijk wel in iedere stof maar de meest geschikte stoffen zijn:

Ik gebruikte vandaag een grijze hydrofiel stof. Deze hydrofiel stof is een heerlijk zachte, luchtige katoenen stof die snel en veel vocht opneemt en kan voor heel veel doeleinden gebruikt worden.

 

* ideaal als babyhanddoek, wikkeldeken, of washandjes, spuugdoekjes, pakjes, en zomerslaapzakken echt een must have! (ook heel leuk om zelf te maken)

 

Lees mee en je hebt in no-time (ik denk een half uurtje) een hoes die helemaal bij jouw babykamertje past.

Wat heb je nodig?

Hoe ga je te werk?

 

* In deze uitleg maak ik veel gebruik van illustraties en letters als aanduiding. Een aankleedkussenhoes is een grote lap met stof en dat is lastig knap op de foto’s krijgen *

 

Je kunt uit 2 werkwijzen kiezen:

Werkwijze 1 (gelijk op stof)
– Leg het kussen op de stof en knip 20CM rondom het kussen.

Werkwijze 2 (eerst een patroon tekenen)
– Meet je kussen.
In mijn geval is dit 45*68CM.
Je maakt dus een rechthoek van 95*108CM. Dit kun je nu heel gemakkelijk uitteken op papier met ruitjes. Deze ruitjes zijn namelijk 1*1 CM. En zo heb je gelijk rechte lijnen.

Voor alle 2 de werkwijzen

Knip nu uit alle 4 de hoeken een vierkantje van 19*19CM

 

 

 

in beide gevallen ziet het resultaat er nu zo uit..

Naaien maar!

Stap1: Werk eerst alle rechte randen even netjes af met een zigzag of locksteek.
Dus de randen B&C | D&E | F&G | H&A

Stap 2: Nu leg je de naden A&B met de goede kanten op elkaar. Naai en werk af.

 

Herhaal dit voor C&D | E&F | H&G.

Je hebt nu een gesloten hoes.

Stap 3: Vouw aan de onderkant overal 2CM naar binnen als zoompje. Een zoommaatje is hiervoor een handig hulpmiddel.
Stik dit vast maar laat een kleine opening open. Hier moet je zo het elastiek door heen halen.
Pak je elastiek en steek hier een veiligheidsspeldje doorheen. Zo kun je makkelijk het elastiek door het tunneltje halen.
Zet het andere uiteinde van het elastiek met een veiligheidsspeldje vast bij de opening. Zo schiet het elastiekje niet per ongeluk in de tunnel.

 

Ben je helemaal rond verdeel dan het elastiek dat het overal gelijk is en pas om het aankleedkussen. Trek het zo strak aan als je wilt maar denk er om, het kussen moet er ook weer gemakkelijk uit kunnen 😉  even de goede balans zoeken dan.

 

Heb je de juiste lengte van het elastiek speld het vast met een kleine overlapping, en stik beide uiteindes vast met een zigzag steek.

 

Maak nu het openingetje dicht en je bent klaar!

Is het jou gelukt? Ik ben benieuwd naar het resultaat. Deel je het met ons?

 

 

Liefs Daphne.

 

 

Ps. Wil je een aankleedkussenhoes die echt alle vormen van het kussen volgt en uit meer delen bestaat? Stay tuned! Die uitleg komt er aan.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op