Blogger Fieke Damesmode corduroy / ribstof

Evelyn broek in Corduroy

21 november 2019

Corduroy is terug! En wat ben ik hier blij mee! Ik had echt nooit gedacht dat ik ooit een corduroy broek zou bezitten, maar nu snap ik niet dat ik deze stof niet eerder gebruikt heb! Corduroy is niet stoffig maar helemaal hip!

Over de stof Corduroy

Voordat ik jullie ga vertellen wat ik allemaal gebruikt heb, ga ik jullie een stukje geschiedenis geven over corduroy.

Corduroy bestaat al vele vele jaren en komt oorspronkelijk uit Egypte. Het is pas in de middeleeuwen door Italiaanse kooplieden naar Europa gekomen. Toen werd het voornamelijk gedragen door mensen van Adel. Daarna is het jaren een arbeidersstof geweest tot het in de jaren 70 in het modebeeld geïntroduceerd werd! Maar net als met alles raakte het uit de mode tot nu Het is nu de modetrend van 2019! Dus mocht je nog geen corduroy in je kast hebben hangen is nu het moment!

Benodigdheden

Allereerst natuurlijk de stof.  Ik heb deze cognac kleurige corduroy gebruikt. De stof is lekker stevig en zacht.

Als patroon heb ik Evelyn Overall gebruikt van Sugardalepatterns.  Mocht je deze kleine ontwerpster nog niet kennen raad ik je zeker eens aan om een kijkje te nemen naar haar patronen. Het gebruikte patroon is een tuinboek, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon als broek maken. En dat heb ik nu gedaan. Haar patronen hebben hele leuke features. Deze broek bijvoorbeeld heeft een rits verborgen in de zak! Hoe gaaf is dat!

Verder heb je natuurlijk garen nodig en een 18 cm lange rits. De tailleband word verstevigd met vlieseline.

Zo maakte ik de Evelyn Overall in corduroy

Het patroon is al inclusief naadwaarde dus daar hoef je niks meer bij te tekenen.

Zoals ik al zei heeft dit patroon een rits verborgen in de zak. Heb nu al veel patronen gebruikt maar dit is enige patroon die ik ken die dit heeft. Haar andere patroon heeft ook zon leuk detail , maar daar schrijf ik misschien wel eens een andere blog over 😉 Bedenk me nu net dat ik een foto had moeten maken met de rits open maar al doende leert men toch…. Je kunt op deze foto wel zien dat ik graag een contrasterend stofje gebruik in mijn zakken!

Dit patroon heeft aan de voorzijde plooien. Nu zou je kunnen denken dat dit oubollig is, maar niets is minder waar! Het geeft de broek een juist een hele mooie uitstraling.  Ik heb wel een kleine aanpassing gemaakt aan het patroon en dat is dat ik het kruis 1 cm verhoogd heb en bij deze broek heb ik riemlussen toegevoegd. Ik draag graag riemen! Heb ze in allerlei soorten en maten, maar dat is een ander onderwerp haha.

Verder is de broek heel makkelijk in elkaar te zetten en doordat het een beetje een baggy model is, is de pasvorm eigenlijk gewoon direct goed! Zeker als je voor het eerst een broek maakt, is dit echt een aanrader!

You Might Also Like

0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er
guest

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties