Een superleuke activiteit voor in de vakantie!

Dit is echt een leuk project voor jong en oud, ideaal om de creativiteit bij de kinderen op te wekken!

Leuk bijkomend voordeel; je hebt gelijk een leuke badcape voor na het zwemmen of badderen voor broertje of zusje.

Maar in de verkleedkist is dit natuurlijk ook een gewild item!

Omdat de cape vooral geschikt moet zijn om na het zwemmen of badderen af te drogen, heb ik gekozen voor heerlijk zachte badstof.

Dit absorbeert prima! Uiteraard de stof wel eerst een keer wassen dat zorgt voor betere opname van water.

De basis voor de cape is een lap rode badstof van 160 cm breed en 90 cm lang.

De capuchon en de stippen heb ik van zwarte badstof gemaakt.

De capuchon heb ik vrij groot gemaakt expres, dat is lekker comfortabel. De hoogte hiervan is 30 cm en de breedte 60 cm.

Voor de sprieten heb ik (2x) lapje van 11 cm bij 9 cm geknipt en dit strak opgerold en met de hand vast gestikt op de capuchon. Dit blijft verrassend goed zitten, maar ze mogen ook best een beetje hangen eventueel.

Voor de ogen heb ik rondjes  vliesofix op stof gestreken.

Eerst heb ik het rondje geknipt, vervolgens het papier van vliesofix afgehaald. Daarna rondom vochtig gemaakt en daarna op de cape gestreken. Voor een optimaal resultaat daarna ook nog vast gestikt (zie foto van zwarte stippen).

Op de rug heb ik ook een strookje zwart gestikt zodat het net vleugels lijken!

Ik heb aan de voorkant van de vleugels punten gelaten (dan kun je er lekker in kruipen), maar je zou ook ronde hoeken kunnen maken uiteraard.

Wil je meer van mijn werk zien?

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op