Aloy Carja Blazon Master CosplaychiffonBlogger Joyce PretzlKostuumCosplay & Fantasy

Aloy Carja Blazon Master cosplay – Sjaal en riem van blauwe chiffon

Soms moet je even creatief zijn!

Weer zo’n stofje met een speciaal patroon, dat ik natuurlijk nergens kon vinden. Het stof leek op zijde of chiffon (niet helemaal duidelijk in het spel) maar ik koos uiteindelijk voor chiffon. Deze lichte blauwe kleur was perfect.

Om toch het gewenste patroontje op het stof te krijgen, besloot ik om het er met stiften op te tekenen. Ik gebruikte hiervoor een stift met inkt op alcoholbasis. Ik kocht ze bij de Action!
De riem bestaat uit 2 delen. Een riem, en een sjaal van dezelfde stof, die er omheen geknoopt is. We beginnen eerst met de sjaal!

Om de sjaal mooi af te werken en de rafels weg te werken, naaide ik een rolzoom helemaal rondom de sjaal. Hiervoor gebruikte ik mijn lockmachine, waar ik 1 naald uit haalde, en het mes uit schakelde.

 

De sjaal is nu mooi afgewerkt aan de randjes! En beschermt tegen rafelen.

Nu is het tijd om ook aan de riem te beginnen. De riem heeft geen zichtbare sluiting, dus ik moest hier iets op verzinnen om de sluiting te verbergen. Ik maakte een basisriem van een stuk canvas, waar ik lichtblauwe fleece overheen vouwde (in het midden op deze foto). Hier naaide ik aan de uiteindes mini clipgespjes aan. Dit zou de sluiting zijn. Ik gebruikte het fleece om de riem wat extra body te geven en om de kleur te laten doorschemeren door de chiffon. Natuurlijk had ik ook een stuk van de chiffon geknipt om over de riem heen te doen. Deze had ik een stuk langer geknipt dan de riem zelf, omdat deze flink gerimpeld zou moeten worden. De twee bruine riempjes naaide ik van nepleer in 2 verschillende bruintinten. Deze zouden als decoratie op de riem komen.
Om het chiffon gedeelte te maken, vouwde ik het dubbel over de lengte en stikte ik het dicht.
Na het stikken keerde ik het om, en ik had een soort lange slurf van chiffon. Aan beide kanten is die open, want ik moest hem nog over de riem heen schuiven.
Om de uiteindes mooi af te werken en verder rafelen tegen te gaan, zoomde ik deze om.
Nu kon ik de chiffon hoes over de riem schuiven.

 

Ik zorgde ervoor dat de gespjes nog uit de hoes staken. Doordat ik de hoes langer gemaakt had dan de riem zelf, kwamen er vanzelf al allemaal rimpels in de stof.

Deze zette ik vast met een steekje aan de binnenkant van de riem. Dit deed ik met de hand.

Nu kon de riem gedecoreerd worden! Ik naaide de twee bruine riempjes er op, en ook de tasjes die ik eerder al genaaid had. Ook maakte ik een lusje met klittenband aan de riem vast, waar ik de pijlenkoker aan kon hangen. Een paar decoratieve dingetjes die ik van foam had gemaakt lijmde ik op de riempjes met wat textiellijm.

Om de sluiting van de riem te verbergen, knoopte ik de sjaal precies op de plek van de gespjes om de riem heen. Je ziet er zo niets meer van!

Volg me ook op mijn eigen

Social Media!

Ruim assortiment stoffen!

Koop stoffen goedkoop online bij Budgetstoffen.nl! Heel veel keuze in stofsoorten, kleuren en dessins! Er worden bijna wekelijks nieuwe stoffen toegevoegd, dus blijf ons vernieuwde assortiment in de gaten houden!

Handige naaibenodigdheden

Naaigaren, naalden, elastiek, spelden, meetlinten, bandjes, kantjes, ritsen, knopen… Noem maar op, wij hebben het! Bekijk ons grote assortiment fournituren voor leuke prijsjes.

Goedkoop en veilig online bestellen!

Onze producten zijn scherp geprijsd, worden snel geleverd en betalen gaat via een veilige omgeving. Zijn er vragen? Bel ons, stuur een mail of een chatbericht. We helpen graag!

Lees hier mijn andere Aloy blogs

Reageer op dit artikel

avatar
  Abonneer  
Abonneren op